Марія поскаржилася Яні на те, що більше не витримує присутність свекрухи у їхньому домі. І тоді Яна вирішила поділитися із подругою своїм досвідом.

Марія сиділа за столом, опустивши голову і спираючись на його поверхню. “Моя свекруха тут уже цілий тиждень, і я не можу уявити собі ще один тиждень із нею!” – Зізналася вона своїй подрузі Яні, закочуючи очі. ”Тобі слід було б порадитися зі мною, – посміхнулася Яна. “У мене було дві свекрухи протягом 15 років, і я, здається, всім задоволена та щаслива!” “Дві свекрухи?!” – ахнула Марія, її очі розширилися від недовіри… Багато років тому 17-річна Яна насолоджувалася пляжним днем зі своїми друзями. Їхній сміх був заразливим, а сонячні відблиски грали на воді. До них підійшла група нетверезих чоловіків, але невдовзі у ситуацію втрутилися молоді хлопці.

Так Яна познайомилася із Максимом. Після трирічного знайомства, коли обоє навчалися, вони не поспішали одружитися. День, коли вона познайомилася з батьками Максима, відомими лікарями у місті, був дуже нервовим. “Ти нервуєш?” – Запитала мати Максима, Валентина Федорівна. “Так”, – зізналася Яна. Валентина сміялася, ділячись історіями про свою свекруху. Дві жінки зблизилися, але радість Яни була недовгою. Після народження сина Артема Максим зізнався, що має іншу жінку. Яна почувала себе покинутою, доки в справу не втрутилася Валентина. Квартира була передана Артему, а Валентина пообіцяла завжди бути поряд. Однак під час своїх наступних стосунків з Микитою Яна зіткнулася з іншою важкою свекрухою, Наталією Андріївною.

Advertisements

 

Яна ніколи не була досить гарною в очах Наталії. Незважаючи на підтримку Микити, Яна кілька разів подумувала про те, щоби піти з цього будинку. Все змінилося, коли Яна завагітніла. Її здоров’я погіршилося, що робило тепер важкими навіть найпростіші завдання. Вона приховувала свій стан, але Микита, зрештою, розповів про все своїй матері.

 

На подив Яни, Наталя невдовзі з’явилася біля її дверей, допомогла з ліками і по дому. Вона сама страждала подібним чином під час своєї першої вагітності і зрештою перейнялася співчуттям до Яни. З народженням дочки Яни розбіжності випарувалися. “Тобі справді пощастило, Яна”, – зауважила Марія, захоплена зненацька цією історією. Яна посміхнулася. ”Просто пам’ятай, що колись ми всі станемо свекрухами. Йдеться про розуміння та повагу вибору кожної людини”. Марія задумливо кивнула, її занепокоєння на мить вщухло.

Advertisements