Коли мій батько пішов з життя, я дізналася, що він залишив все своє майно моїй мачусі Ганні. Однак доля невдовзі покарала її.

Багато років тому, у мої шкільні роки, мої батьки розійшлися. Зрештою батько одружився знову, і в нашому житті з’явилася Ганна. З самого початку я відчувала в ній щось недобре, особливо в її матеріалістичних розмовах і обачливій поведінці, але, бачачи, що батько задоволений, я пригнічувала свої почуття. Моє небажання визнати власні інстинкти виявилося нерозумним. У той же період у батька діагностували невиліковне захворювання; він пішов з життя через пару років.

 

Advertisements

Після його смерті я зв’язалася з Ганною, щоб обговорити спадщину, але була приголомшена її заявою: все – квартира, дача та машина батька – належить їй. Мій батько подарував все Ганні, і я не могла повірити у те, що відбувається. Я вирішила не починати суперечки , не бажаючи заплямувати пам’ять батька, хоча мати переконувала мене боротися, підозрюючи, що батько був не в кращому стані духу на момент складання заповіту.

 

Минули роки, я жила далі, будувала своє життя і майже не згадувала про зраду Ганни, поки нещодавно не зателефонувала тітка Маша. Вона повідомила, що Ганна перебуває у важкому становищі, розтратила майно мого батька та живе у злиднях. Падіння Ганни, як і руйнування, яке вона принесла у спадок мого батька, здавалося вершиною справедливості. Коли тітка Маша натякнула на фінансову допомогу для Ганни, я категорично відмовилася, розцінивши це прохання як чергову маніпуляцію з боку своєї мачухи. Тепер на першому місці стояла моя сім’я, а не благополуччя Ганни.

Advertisements