Дізнавшись, що у сусідів зник кіт, я взяла відгул на роботі, щоб знайти його. Тоді я гадки не мала, що мене чекало попереду.

На нашому улюбленому озері був великий острів з безліччю літніх будиночків, у тому числі з нашим. У наших найближчих сусідів був бешкетний рудий кіт, до якого я прив’язалася, незважаючи на його витівки. Якось вони повідомили нам, що їхній кіт кудись зник – і я чомусь страшенно розхвилювалася.

 

Advertisements

Я вирішила взяти відгул на роботі, щоб врятувати його, незважаючи на те, що в мене ніколи не було домашньої тварини: через алергію моєї матері, моє перебування в гуртожитку, а потім зосередження на своїй родині. Погана погода зробила подорож небезпечною, і єдиною людиною, яка погодилася відвезти мене на острів, був великий, грубуватий чоловік, якого я підкупила 50 доларами.

 

Незважаючи на бурю, крижаний дощ та його прокляття, ми дісталися острова. Я знайшла кота, який ховався поряд з маленьким, але таким же рудим кошеням. Суворий чоловік, пом’якшений усім цим видовищем, допоміг мені завернути їх у ковдри і відвіз нас назад. Коли ми повернулися на сушу, чоловік зізнався, що допоміг би мені з радістю, якби знав справжню причину моєї поїздки. Я запропонувала йому взяти маленького кота як компаньйона, і він охоче погодився. Ми стали хорошими друзями, і, незважаючи на те, що стосунки у нас не почалися, я таки цінувала атмосферу, розслаблення та компанію, створену ним.

Advertisements