Я попросила маму здавати мою квартиру в оренду, допоки мене не буде в країні. Але коли приїхала в батьківщину, від побаченого в мене волосся дибки встало.

Ось уже два роки я не розмовляю зі своєю матір’ю. Раніше ми мали чудові стосунки, і я довіряла їй у всьому. Перед тим, як поїхати вчитися в Англію, я попросила свою маму подбати про мою квартиру, і вона пообіцяла здавати її добрим орендарям і утримувати все в нормі. Я відчула себе спокійною з таким розкладом – і полетіла. Я провела чотири роки, вивчаючи англійську філологію в університеті, і трохи підробляючи у вихідні. На щастя, я отримувала стипендію, а моя мати надсилала мені гроші від здачі квартири в оренду. Це була невелика сума, але цього було достатньо, щоб бути щасливою.

Мама знайшла мешканців серед знайомих, молоду пару без дітей, які тримали папугу та рибок, але ні кішок, ні собак. Вони щороку продовжували свій контракт і, оскільки працювали онлайн, завжди були вдома. Я була задоволена такою прихильністю, тому що мені не потрібно було турбуватися про свою квартиру. Після закінчення навчання я рік пропрацювала в невеликому журналі в Англії, перш ніж взяти відпустку і повернутися додому, щоб зробити мамі сюрприз. Однак коли я приїхала, її не було вдома, і я не змогла додзвонитися до неї телефоном. Зрештою, я вирішила дійти до своєї квартири та подивитися, що там змінилося.

Advertisements

Я помітила, що перед під’їздом збудували новий майданчик, і почула, як хтось кричав, щоб хтось забрав Максима, який заважав їм розвішувати білизну. Я підвела очі і побачила свою сестру на балконі моєї квартири, а потім поряд з нею з’явилася моя мати. Я одразу зрозуміла, що відбувається, але намагалася зберігати спокій. Пізніше я постукала у двері своєї квартири. Відчинила моя сестра. Коли я прийшла до тями, моя мати звинуватила мене в чомусь незрозумілому, а потім попросила вибачення за те, що обма нювала мене.

Я спитала, чи жила моя сестра тут безкоштовно, а моя мама обурилася і пояснила, що сестра сплатила рахунок за комунальні послуги. Після цієї зустрічі я зрозуміла, що мені доведеться витратити всю свою відпустку на виселення моєї сестри та ремонт квартири, яку вона неабияк пошкодила. З того часу я нікому не здавала квартиру в оренду, а моя мати не відповіла на жодне з моїх повідомлень чи дзвінків. Я не знаю, як живе моя сестра – але мені все одно.

Advertisements