З часом я стала звикати, що моя дитина, яку я нар одила — НЕ дочка, а син.

Я ніколи не хотіла сина і під час вагітності часто про це згадувала. Люди говорили мені, що так не можна говорити і головне, щоб дитина була здорова. Я це розуміла і все одно хотіла дівчинку. Так і вийшло, народилася чудова дочка, а потім все рухнуло. Ось така іронія долі.Я завжди знала, що у мене особлива і унікальна дитина. У дитинстві у неї було рожеве плаття, знаєте, таке: зверху атлас, знизу — тюль. Вона любила в ньому їздити на своєму іграшковому джипі, а я лаялася, тому що оборки сукні потрапляли в колеса.Вона ніколи не грала в ляльки, любила возитися з самокатом або коляскою, в ній вона возила ведмедів.Перші проблеми почалися в дитячому саду. Зазвичай більшість мам запитують своїх дітей, що вони їли, що говорила вихователька, я ж питала: «Я ти з ким-небудь грала або розмовляла сьогодні?». І з завмиранням серця чекала відповідь. Зазвичай вона відповідала «ні з ким ». Дівчата не хотіли з нею грати, тому що вона не грала як дівчинка, а хлопчики не брали її в свої ігри, тому що вона була дівчинкою. Тільки трохи пізніше у неї з’явилася подруга, яка теж любила прикидатися собачкою, і вони разом з нею сиділи під столом і гавкали.»Почекай, ось мине ще трохи часу, і все зміниться ».

У школі все тільки посилилося. Дочка добре вчилася, але постійно була напружена. Вчителі вважали, що ми занадто вимогливі до неї вдома, я ж не розуміла, в чому справа. У шостому класі все взагалі пішло наперекосяк. Знущання однокласників, постійні головні болі, погані оцінки … Ми перевели дочку в художню гімназію в надії, що там творчі люди, більше свободи, і її зможуть прийняти. Я чекала дива, але його не сталося.Кожен раз, коли мені дзвонили зі школи, я здригалася. Дочка часто плакала. Її почала переслідувати подруга, яка зламала її аккаунт в соціальних мережах і постійно над нею глузувала. Все закінчилося заявою в поліцію.Знову почалися мігрені, до них приєдналися інфекції. Череда недуг і мільйон лікарів.Ми почали розмовляти з нею все більше і більше, і вона зізналася, що відчуває себе хлопцем. Я не була до цього готова. І тому я знову і знову повторювала: » Почекай, ось мине ще трохи часу, і все зміниться «. Дочка ж відповідала, що їй не подобається те, що вона бачить у дзеркалі. Я пропускала цю інформацію повз вуха, списуючи все на підлітковий вік.І тоді я подумала: «Боже! Мені б ваші проблеми ».Щоб щось зробити, ми пішли до психолога. Міняли їх як рукавички. Дитина трохи заспокоїлася. Тоді нам і сказали, щозмінити стать не можна, поки не виповниться 18 років. Чесно кажучи, я зраділа, подумала, що в запасі ще є 2-3 роки, все зміниться.

Advertisements

Одного разу я стояла на зупинці. Був прекрасний день. Поруч зі мною стояли мама з дочкою і сперечалися. І тоді я подумала: «Боже! Мені б ваші проблеми». А потім я представила, що перебуваю в дитячій онкології. Впевнена, багато батьків погодилися б помінятися зі мною місцями, аби їх дитина була здорова. Так, не тої статі, але здорова. І тоді я запитала себе: «У тебе проблеми? Розкажи про них батькам, чиї діти вмирають». І в той момент я перестала боятися, відчула, що все буде добре.Сьогодні моїй дитині 17 років, він вчиться в технікумі. З юридичної точки зору він жінка і ім’я в нього жіноче. До 18 років доведеться з цим жити. Пізніше він подасть на нас в суд. У Польщі, де ми живемо, такі правила. Людина, яка хоче змінитися, повинна подати в суд на власних батьків за те, що народили його, не тої статі. Якщо батьки проти, процес затягується, але ми приймаємо все як є.»Я вже настільки звикла до того, що тепер у мене син, а не дочка, що навіть забула, що раніше все було по-іншому ».Поки у нас багато проблем, пов’язаних зі звичайними справами. Наприклад, моя дитина хоче піти в басейн, але хлопчики не носять купальники, а як тоді приховати груди? Або роздягальня, в яку йти? Ці речі ускладнюють нам життя.Для чоловіка все пройшло набагато складніше, ніж для мене. Він дуже переживав і, чесно кажучи; я не знала, чим все це закінчиться для нашої сім’ї. Мої батьки теж спокійно прийняли, що у них тепер не внучка, а онук, а ось родина чоловіка відвернулася від нас.Це сумно, але для мене важливіше син, ніж всі вони

Advertisements