Знай, дуже рідко і з неохотою чоловіки узаконюють свої відносини, коли у них вже все відбулося

Так склалося, що зовсім юна Оля проводжала до знайомих священика. Спочатку говорили про школу, мистецтві, а потім батько поцікавився, де вона живе.- Я орендую квартиру. Живу зі своїм другом, — почув той у відповідь.- Як це з одним живеш в такому віці? Ти ще, напевно, школу не закінчила, — здивувався супутник.- Я вже рік працюю, — відповіла гордовито дівчисько.- Це добре, що працюєш. А ось твоє співжиття з молодою людиною передчасне, — зауважив батько і скрушно похитав головою.- Я перебуваю в цивільному шлюбі. Так зараз всі живуть, — зізналася дівчина.-Ти мене, сонце, засмучуєш.- Чим?- Ти почала своє життя гріховно.- А як треба? Я люблю його.- А ти знаєш, що ти наражаєшся на небезпеку? Скільки тобі років, дитя? — вже зовсім серйозно турбувався священик долею дівчини.
-Восемнадцать, — спокійно відповіла Оля.

— Твої батьки будуть дуже засмучені, коли дізнаються про це. Ти принесеш їм біль і страждання.- Так жити зручно для двох, — аргументувала дівчина.- Через кілька років, якщо ви не одружитеся офіційно, тобі буде вже, скажімо, 23 роки. Ти будеш в статусі ні дружини, ні подруги. Розумієш? Хлопцеві байдуже — він і в сорок ще буде нареченим. А дівчину з віком оцінюють по-іншому. Згодом такі почуття, як «любов» розвіюються. І ви можете розбігтися в різні боки. Знай, дуже рідко і з неохотою чоловіки узаконюють свої відносини, коли у них все сталося.

Advertisements

Оля не знайшла, що відповісти на такі слова. Священик продовжив:-Якщо ти не бережеш свою чистоту і честь, порушуєш моральні закони, то це дає право чоловікові також їх порушувати.Хто ж буде поважати тебе тоді? «Цивільний чоловікАбо ти, може, віриш, що віддаси все своєму другові, а він буде більше поважати і любити тебе? Що його почуття до тебе будуть сильніше? Часто — навпаки. Він може втратити інтерес до тебе.Між вами може залишитися лише звичка і порожнеча.Батька охопила жалість до цієї простодушної дівчини. І він звернувся нарешті з такими словами:- Твоє становище дуже хитке, дитя. Твій партнер вільний від відповідальності. Твоє життя через те може перетворитися в драму. Але ти добра душею. Я буду молитися за тебе, щоб Бог простягнув тобі руку допомоги

Advertisements