Цій дівчині всього 20 років. Вона кинула навчання, щоб виховувати свою сестру і шістьох братів

Ця родина пережила дві трагедії, в результаті яких вісім дітей залишилися сиротами. Старша з них, 20-річна Катя, піклується про своїх братів і сестер.Однак дітям довелося боротися з випробуваннями, що випали на їх долю. Молодших дітей хотіли забрати органи опіки.Спочатку помер глава сім’ї Микола, він був хворий на рак. Мати померла всього через рік — від горя. Діти залишилися зовсім одні.Катерині Євтушенко в той час було всього 20 років. Їй довелося кинути навчання, щоб взяти під опіку своїх братів і сестер.Їй не вдалося відразу отримати опіку: їй дали випробувальний термін, тому що у Каті не було роботи. Органи опіки та піклування не думали, що вона зможе впоратися. Однак дівчина пройшла всі випробування.Вона виявилася справжнім бійцем. Катерині вдалося домогтися того, щоб їй дозволили взяти опіку на собе.

Катя змогла стати для своїх братів і сестер мамою і татом. Вона розповіла, що всі її слухають, і іноді вониназивають її мамою. Дівчинка розділила всі обов’язки між кожною дитиною, щоб навчити їх працювати.Але і без цього всі вони прекрасно знають, що у них немає нікого, крім один одного, тому потрібно допомагати в усьому, тому що ніхто інший їм не допоможе. Багатодітна сім’я живе в Челябінській області, в селіЕлізаветопольское.У дітей є пенсія, успадкована від батька, і їм також допомагають небайдужі люди, які переводять невеликі суми Каті на карту. За ці гроші вона годує і одягає всіх своїх братів і сестру.

Advertisements

Дівчинка вірить, що навчання допоможе її братам і сестрі в майбутньому стати на ноги, тому вона стежить за тим, щоб вони добре вчилися.Раніше всю важку фізичну роботу по дому виконував старший брат Артем, але після того, як у Катерини з’явився молодий чоловік, він взяв на себе безліч обов’язків.Дівчинка хоче в майбутньому мати свою власну велику і дружну сім’ю, але вона ніколи не залишить своїх братів і сестру.Адміністрація села і три тітки Каті з упевненістю говорять, що вона подолає всі труднощі на своєму шляху і пізніше зможе повернутися до технікуму і знайти роботу.Адміністрація та органи опіки допомогли родині провести водопровід, зробити каналізацію та встановити пластикові вікна.

Зараз розпорядок дня дівчинки такий: встає о 6 ранку, щоб розтопити плиту, потім починає збирати самих маленьких дітей в дитячий сад і допомагає зібратися школярам.У сім’ї велика ферма, яка вимагає догляду. Але вдома завжди є власне м’ясо, свіже молоко, яйця, овочі і фрукти.На фермі у дітей є дві корови, які навесні народили теляти, кури, кролики, кози і поросята. На літній період сім’я купила 50 качок і гусей, бройлерів, а також почала вирощувати розсаду.Катерина взяла на себе багато турбот по дому, але всі брати і сестри завжди намагаються допомогти. Навіть Андрій і Артем приїжджають кожні вихідні з Картала, де вони вчаться в технікумі, щоб допомогти своїй сестрі.

Там же вони купують їжу і одяг і привозять їх додому, так як Катя не встигає туди з’їздити, тим більше що автобус туди ходить рідко і завжди забитий вщерть. Дівчинка теж не може залишити дітей одних, а таксі обійдеться в 500 рублів.Тому Катерині дуже хочеться мати власну машину, щоб вона могла сама ходити по магазинам і ні від кого не залежати.Сім’я не збирається переїжджати в місто, тому що немає можливості, але і тому, що вони вже всім задоволені.Катя показала себе дуже сильним і відповідальним людиною в такому незрілому віці. Вона не кинула свою сім’ю і взяла всю турботу про неї на себе. Ми бажаємо їй щастя і удачі!

Advertisements