Подорослішавши, я зрозуміла, що мій брат уже багато років зраджував свою дружину. Мені було шкода Олену, але я все одно не могла зрозуміти її терпимості.

Дізнавшись, що мій брат повернеться з навчання разом зі своєю нареченою Оленою, я відчула якісь дитячі ревнощі, побоюючись, що вона монополізуватиме його увагу. Олена здалася мені дуже дивною під час свого першого візиту: вона була тиха, не виявляла інтересу до нашого будинку і мало їла.

 

Advertisements

Мої нетактовні розпитування про її здоров’я, відзначаючи її худорлявість і блідість, викликали несхвальні погляди навіть з боку моїх батьків. Пізніше я дізналася, що її стан був пов’язаний з вагітністю – і ця тема обговорювалася на сімейних зборах, в яких я не брала участі. Після їхнього весілля і в міру розвитку вагітності Олени я помітила нічні відлучки мого брата, які наша мама ігнорувала. Подорослішавши, я зрозуміла, що мій брат був невірним Олені під час її вагітності, про що чудово знали наші батьки і безуспішно намагалися розібратися в ситуації.

 

Незважаючи на все це, Олена залишилася з ним, а я важко розуміла це рішення, сумніваючись, що це така природа дорослого кохання. Через роки, відвідавши їхній будинок, я побачила лише фасад щастя. Стійке терпіння Олени до невірності мого брата, сильно спантеличило мене. Її прийняття і мовчання щодо його поведінки виглядало як неймовірна толерантність. Я вирішила не лізти в їхнє особисте життя, розуміючи, що це не моя справа. Але хіба поведінка Олени виправдана?

Advertisements