Свекри подарували молодим квартиру на весілля, але як виявилося, цей подарунок занадто дорого їм обійшовся.

На весілля Ксенія Андріївна подарувала синові квартиру. Точніше, молодята і до весілля жили там три місяці, але на весіллі свекруха урочисто оголосила, що відтепер квартира належить молодим. Саме через це між свекрухою та невісткою і почалася перша сварkа. Квартиру свекри на словах подарували, але переоформляти документи вони не поспішали, навіть не хотіли прописати в ній невістку. — Ну, Ксеніє Андріївно, ви ж знаєте мою nроблему. Нам потрібно, щоб я виписалася із сільського будинку, тоді моя мама почне отримувати пільги. Та й складно буде з кожного питання їхати до себе в область. Але питання невістки ніяк не брали свекруху. Вона хотіла перестрахуватися: раптом син із невісткою розлу чаться, що тоді буде з квартирою? Спробуй потім випиши невістку звідти.

Через місяць після проживання дітей у квартирі вже як її неофіційні господарі, свекруха пред’явила невістці список із цінами на будматеріали. — Ірусю, я тут подумала, ми вам квартиру подарували, а ти й копійки не внесла. Може, ти ремонт у ній зробиш? Ми самі хотіли його розпочати, але руки не доходили. Я тут написала зразкові ціни на все це. Тобі навіть за бригаду платити не доведеться. Свекор вам допоможе. Не за «дякую», звичайно, жити на щось потрібно, але за ціну в рази нижчу. — Що ви, — здивувалася невістка, — я не маю таких грошей. Навіть у батьків їх нема. Я не зможу знайти таку суму, виба чте. Свекруха обра зилася, пішла собі, а ввечері Ірина показала список чоловікові. Той жахливо розлю тився, подзвонив мамі і почав kричати на неї.

Advertisements

Потім він поїхав до батьків із чіткою метою. Він вирішив повернути весільний подарунок назад, адже фактично батьки просто пустили молодих пожити у них безкоштовно, а не подарували. Ксенія Андріївна запропонувала синові, на її думку, ідеальне рішення: Ірина платить за половину квартири і отримує свою частку в ній. Ця пропозиція ще раз довела, що син був на правильній дорозі. Молоді на весільні подарунки у вигляді грошей додали свої заощадження та купили квартиру в іпотеку, в якій досі живуть щасливо та спокійно, що за квартиру відповідальні тільки вони. Свекри ж здають свій подарунок квартирантам, а отримані гроші збирають на подарунки майбутнім онукам. До речі, Ксенія Андріївна ходить вулицею з високо піднятою головою. Вона горда, що її син купив собі квартиру без допомоги батьків. Ну, а що змусило це зробити – вже не її nроблема.

Advertisements