У нашій будівлі мешкав зухвалий бізнесмен, який до всіх ставився зверхньо та з явною неповагою. Але одна із наших сусідок зуміла його провчити.

Під час своєї звичайної ранкової прогулянки з собакою я почула засмучені крики своєї сусідки, відомої своєю спокійною поведінкою. Підійшовши до місця, звідки долинав звук, я виявила, що вона шалено б’є по капоту автомобіля, безрозсудно припаркованого перед її машиною.

Машина належала іншому сусідові – багатому бізнесмену, відомому своєю зверхньою поведінкою. Він часто мав конфлікти з різними мешканцями: він недбало паркувався і не звертав уваги на комфорт інших. Цей чоловік, незважаючи на свій достаток, часто зневажливо ставився до сусідів, ніколи не вітався першим і не робив свій внесок у спільну справу під’їзду чи будинку. Того ранку моя сусідка була помітно засмучена : її дітям потрібно було до школи, а чоловік збирався на роботу. Я запропонувала, щоб мій чоловік відвіз їх і сусідка з вдячністю погодилася.

Advertisements

Пізніше того ж дня я стала свідком ще однієї сцени, пов’язаної з машиною бізнесмена. Його дружина стояла поруч із нею і люто кричала. Я з цікавістю підійшла і не змогла придушити сміх, побачивши на лобовому склі написане помадою послання, що натякає на його зради. Ця подія призвела до помітних змін у поведінці бізнесмена та його дружини. Зрештою, вони з’їхали, а багато мешканців висловили подяку сусідці, яка організувала цей прекрасний урок смирення. Ми навіть купили їй велику коробку цукерок, щоби висловити свою вдячність.

Advertisements