Ганна турбувалася про відвідання весілля своєї золовки Зої, знала б вона, що вони зі свекрузою для неї підготували! Через це вони досі не спілкуються.

Ганна турбувалася про відвідування весілля своєї золовки Зої, адже Зоя була набагато молодшою. Загалом у них були добрі стосунки, і Ганна очікувала запрошення заздалегідь, враховуючи їхню близькість і той факт, що Зоя зайняла гроші на весілля. Її чоловік Кирило напівжартома припустив, що їх можуть навіть не запросити, але Ганна відмахнулася, нагадавши йому, що Зоя, його сестра, заборгувала їм значну суму. Незважаючи на скептицизм Кирила з приводу важливості обов’язку, Ганна приготувала вбрання, вважаючи, що їх запросять день у день.

У міру наближення весілля, коли від Зої та свекрухи не було жодного слова, надія Ганни згасла, і вона прибрала сукню та туфлі у шафу, спустошена мовчанням. Через два дні після весілля свекруха, Аліса, оголосила про свій візит. Ганна скористалася нагодою та поцікавилася, чому їх не запросили. Аліса ніяково пояснила, що молодята запрошували лише молодих гостей, на що Ганна наївно погодилася. Однак незабаром Ганна зіткнулася з сестрою Аліси, яка похвалилася, що весілля пройшло весело і на ньому було багато родичів, що суперечило твердженню Аліси.

Advertisements

Розчаровані, Ганна та Кирило зіткнулися з Алісою, яка холодно зізналася, що їх не запросили, бо вони не могли запропонувати суттєвих подарунків чи зв’язків, не надавши значення позиці. Кирило залишився байдужим, але Ганна була глибоко вражена їхніми винятковими запрошеннями і тупим матеріалізмом Аліси. Коли пізніше Аліса попросила використати другу квартиру Ганни для Зої, посилаючись на допомогу сім’ї, Ганна категорично відмовилася, все ще вражена їхнім ставленням. Здивування Аліси з приводу їхньої відмови показало, що вона не усвідомлює наслідків своїх дій, і їхнє спілкування закінчилося на напруженій ноті.

Advertisements