Незважаючи на скромну пенсію, Маргарита пошкодувала бездомного біля церкви та віддала йому свої гроші. Після цієї доброти на неї чекав сюрприз.

Маргарита Степанівна, яка давно вийшла на пенсію, зберегла бадьорість, незважаючи на хворі ноги. Вона справлялася зі своєю скромною пенсією, хоча їй хотілося б мати трохи більше грошей. Звикла з юних років до активного способу життя, вона і зараз займалася фінською ходьбою і дотримувалася суворої дієти. Живучи в рідному селі, вона доглядала невеликий город, вирощуючи буряк, моркву та картоплю.

У неї також були яблуні та вишні, що забезпечувало її свіжими фруктами. Домашні тварини також були хорошим фізичним навантаженням для її спини. Живучи одна, Маргарита відкладала кожну копійку на чорний день і покладалася тільки на себе. Але однієї неділі, прямуючи до церкви, вона зустріла біля воріт жебрака. Незважаючи на його юний вигляд, Маргарита перейнялася до нього співчуттям і вирішила пожертвувати йому частину своєї пенсії, дотримуючись біблійного принципу. Невдовзі місцеві журналісти з’ясували, що жебрак, насправді, був переодягнений молодим чоловіком, який проводив соціальний експеримент, щоб подивитися: хто з парафіян запропонує йому допомогу.

Advertisements

Маргарита виявилася єдиною, хто підійшов до нього. За свою доброту та співчуття вона отримала приз, що включав розкішну путівку до санаторію, а також велику суму грошей. Однак від путівки Маргарита відмовилася, заявивши на все телебачення, що найкращим санаторієм для неї є город. Гроші ж вона прийняла з вдячністю, оскільки вони були потрібні їй на лікування зубів. Журналісти висловили їй подяку за участь, в один голос наголосивши, що таких людей у сучасному світі залишились одиниці.

Advertisements