Мені набридла звичка чоловіка вечеряти пізно ввечері і залишати по собі гору посуду. Тому я вирішила провчити його.

Останні два тижні я готую лише раз на два дні: готую рівно стільки, щоб вистачило дітям і мені. Домашні справи, такі як підтримання чистоти в квартирі, заповнення холодильника і миття посуду, часто не беруться до уваги, особливо, коли догядаєш за двома маленькими дітьми. У мого чоловіка є неприємна звичка пізно ввечері, залишаючи мені купу брудного посуду, який потрібно помити вранці. Поспішаючи на роботу, збираючи дітей і прибираючись, я неодноразово натякала йому про те, щоб прибратися за собою.

Але він якось зневажливо припустив, що оскільки я весь день вдома, кілька зайвих тарілок не повинні стати для мене проблемою. Сита по горло, я попередила його: або він буде мити посуд і поводитися тихо вночі, або не знайде в холодильнику нічого, крім пельменів. Він не сприйняв мої слова всерйоз і продовжив свою рутину. Отже, я вирішив діяти. Того вечора він знайшов пустий холодильник і зрозумів, що я не блефувала. Він ніяково вибачився, пообіцявши помити посуд, але за кілька днів повернувся до своїх старих звичок,

Advertisements

пославшись на втому на роботі. Це спонукало мене продовжити мій метод – готувати рідше та залишати холодильник порожнім на ніч. Ми з дітьми готуємо самі; сніданок часто відкладається, тому що мені потрібно вранці ходити за покупками. Я не впевнена, як довго все це триватиме, але доти, доки мій чоловік не буде готовий повернутися до нашого старого розпорядку. А поки що я почекаю і подивлюся.

Advertisements