Тетяна вважала, що син обрав собі невідповідну наречену. Але вона навіть не знала, ким стане для неї невістка після однієї розмови у день весілля.

У химерній сільській обстановці жили Віктор та його майбутня дружина Віра. Тетяна Миколаївна, мати Віктора, була спантеличена, дізнавшись від своєї сусідки Марії Сергіївни, що Віра до цього тричі була заміжня. Це відкриття стало ударом, враховуючи, що Віктор був старшим і найрозумнішим із її синів. У той час як інші невістки Тетяни були цілком ідеальними, займаючи гарне становище у суспільстві, цей несподіваний поворот подій, пов’язаний із шлюбним вибором її старшого сина, викликав занепокоєння. Тетяна та її чоловік раніше переїхали до села із міста, розділивши доходи від своєї міської квартири між синами. Віктор, після невдалого першого шлюбу, зберіг свою частку у банку та повернувся до батьків.

 

Advertisements

Віра увійшла в життя Віктора під час проходження професійних курсів у місті, забезпечивши йому перепочинок від монотонного сільського життя. Віктора привернули прямолінійна поведінка Віри та загартована життям мудрість, і він вирішив дати шлюбу ще один шанс. Однак він тримав ці часті візити в місто і стосунки в секреті від батьків, поки не переконався остаточно, що одружиться з Вірою. Село гуло від приготувань до весілля. Серед гостей з боку Віри було вісім осіб, розкриття особистостей яких на мить приголомшило Тетяну . Як виявилося, це були батьки та родич попередніх чоловіків Віри. Незважаючи на початкову незручність, святкування було сердечним і наповненим добрими побажаннями від невеликої родини Віри, продемонструвавши унікальний зв’язок,

 

що виходить за межі традиційних сімейних відносин. Пізніше, під час тихої розмови на ґанку, Віра розповіла Тетяні про свої унікальні стосунки із сім’ями своїх колишніх чоловіків. Шлях Віри – від подолання юнацьких примх, перенесення важкої втрати до догляду за хворими – збагатив її, привівши до встановлення сімейних зв’язків із цими людьми. Коли Віра відверто висловила свою любов до Віктора та запевнила Тетяну у його щасті, це послабило побоювання літньої жінки. Дух товариства, поділений Вірою і Тетяною, поступово посилювався у міру того, як вони усвідомлювали, що суть сім’ї виходить за межі загальноприйнятих кордонів. Коли Віктор приєднався до їх тихих веселощів, Тетяна посміхнулася йому, втішаючись свідомістю того, що її син знайшов справжню і найкращу супутницю.

Advertisements