У мене були досить натягнуті стосунки із золовкою, і коли свекруха попросила запросити її дочку на наше свято, я впала у ступор.

– Моя дочка хоче бути присутньою на дні народження Ксенії. Запроси її, – попросила свекруха.
Хочу пояснити, що стосунки із золовкою, Дашею, у мене натягнуті. Вона жінка з характером, особливо у відносинах зі своєю сім’єю. Якщо мого чоловіка вона певною мірою поважає, оскільки він її єдиний брат, то до інших, у тому числі і до власної матері, вона ніколи не виявляла такої ж ввічливості. Кілька років тому Даша критикувала мої батьківські рішення з приводу харчування дочки, хоча сама не має своїх дітей. Золовка була категорично проти того, щоб я давала своїй немовляті воду, як рекомендував наш педіатр.

 

Advertisements

Це вилилося в спекотну сварку, після якої я попросила її піти і поклялася більше ніколи не пускати її до себе додому. У наступні візити я навмисно уникала її, поки вона намагалася спровокувати мене на дії у відповідь. Хоча мій чоловік визнає непростий характер Даші, він намагається не помічати її спалахів, списуючи їх на вроджений характер. Моя свекруха, граючи роль «миротворця», пояснює таке ставлення Даші тим, що вона виросла без батька, але я не вважаю, що це виправдовує її нахабну поведінку.

 

Коли мова зайшла про день народження моєї дочки, і чоловік, і свекруха благали мене запросити Дашу. Однак, з огляду на минулі конфлікти та схильність Даші до дезорганізації, я вважала, що в наших інтересах не запрошувати її.Я ціную гармонійну обстановку і вважаю, що маю право вирішувати, хто буде присутній на святі моєї дочки, а хто – ні.Ви зі мною не згодні?

Advertisements