Щоб відволікти увагу подруги від чоловіка, Таня створила профіль і почала з нею листуватися. Але вона не знала, чим це скінчиться.

Таня поспішала додому, коли почався дощ. Вона не мала з собою парасольки, і вона не хотіла турбувати свого чоловіка Максима, який був на чергуванні. Дорогою вона заскочила в магазин, щоб купити їх улюблені круасани з сиром, передчуваючи теплу вечерю, перш ніж забрати їхнього сина Андрійка у своєї матері. Їхня затишна трикімнатна квартира була свідченням їхніх минулих труднощів та радості від появи Андрія, коли їм було за тридцять.

 

Advertisements

Вони вели мирне життя, вільне від великих неприємностей. Діставшись до будинку, Таня здригнулася, почувши голоси. Максим та їхня подруга Юля жваво балакали на кухні. ”Привіт” – привіталася Таня, все ще здивована. “Привіт, Таня. Кави?” – з добротою запитала Юлія, із властивою їй безтурботністю. Коли вони влаштувалися, Юля зізналася: “Я збентежений. Ми з Віктором посварилися. Я здала свою квартиру в оренду, мені нікуди йти.” Таня, згадавши, скільки разів Юля опинялася в подібних ситуаціях, перезирнулась із Максимом, який лише знизав плечима. Таня поступилася, дозволивши Юлі тимчасово залишитися у них. Минали дні, і Юля почувала себе як удома.

 

Але дуже скоро Таня почала помічати все тісніший зв’язок між чоловіком і подругою. Від їхніх розмов та спільного сміху Тані ставало не по собі. Якось Таня запитала Юлю: “А як там мешканці? Вони все ще живуть у твоєму домі?” “Вони попросили залишитись до кінця місяця”, – відповіла Юля. Зріло розчарування, і Таня розробила план, як відвернути увагу Юлі. Вона створила підроблений онлайн профіль завидного холостяка, ініціюючи розмови з Юлею . У міру розвитку фальшивих відносин інтерес Юлії до Максима зменшувався. Проте Максим став із підозрою ставитися до постійного листування Тані. Якось увечері він запитав:

 

 

“З ким ти так довго переписуєшся?” “Це пов’язано із роботою”, – поспішно відповіла Таня. На подив Тані, якось, повернувшись додому, вона виявила, що Юля пішла, залишивши записку подяки. Невдовзі Таня виявила, що Юля заблокувала її на всіх платформах. Зрозумівши, що її обман розкритий, Таня відчула укол вини. Двом подругам потрібен був місяць, випадкова зустріч біля робочого місця Юлі та душевна розмова, щоб помиритися. Зрештою, з’ясувалося, що саме Максим розгадав план Тані, але врешті-решт все так і так стало на свої місця.

Advertisements