Все своє життя я думав, що в нашій сім’ї править кохання і гроші не відіграють жодної ролі у нашому житті. Але після недавнього інциденту я розчарований у всіх.

Все своє життя я вірив, що в нашій сім’ї править кохання, а гроші не відіграють жодної ролі. Ми жили у затишному будинку з двома спальнями, який я збудував своїми руками. У цьому будинку панували кохання та солідарність. Але після недавнього інциденту мої уявлення про життя повністю змінилися. Моя дружина Ганна покинула мене. Вона пішла до багатого чоловіка. Я дізнався про це несподівано. Одного вечора я повернувся додому і побачив записку на кухонному столі. “Мені шкода, але я не можу більше так жити”, – писала Ганна. “Я знайшла іншу людину, і він може дати мені те, що ти ніколи не зможеш.

 

Advertisements

” Мої руки затремтіли, коли я дочитав записку. Я не міг повірити, що вона залишила мене після всіх років, проведених разом. Але справжнім ударом стало те, що двоє наших синів, Петро та Іван, пішли за матір’ю. Вона “купила” їх дорогими іграшками та обіцянкою розкішного життя. Якось я зустрів Петра біля супермаркету. “Петю, навіщо ви так вчинили?” — спитав я, намагаючись стримати сльози. Він глянув на мене з холодом в очах. “Тато, ти нічого не можеш нам дати. Мама та її новий чоловік можуть забезпечити нам майбутнє.”

 

“Але хіба ми не були щасливі разом? Хіба гроші можуть замінити кохання та сім’ю?” — відчайдушно я намагався достукатися до його серця. “Ти просто не розумієш, тату. Ми втомилися жити в злиднях,” – відповів він і пішов, не обертаючись. Тепер я живу один у нашому домі. Навколо мене спогади про ті часи, коли тут були сміх та радість. Я щодня прокидаюсь у тиші і лягаю спати з думкою про те, як гроші зруйнували мою родину. “Ганно, Петро, Іване… що ж з нами стало?” — шепочу я в порожнечу, сподіваючись, що колись вони зрозуміють, що справжні цінності — не в розкоші, а в коханні та солідарності. Але поки що я живу один, і моє серце повне розчарування. Гроші справді все зіпсували, зруйнувавши те, що я вважав непорушним.

Advertisements