Приїхавши до розкішного будинку мого брата, ми всією родиною були приголомшені: те, що ми їли у свята, тут давали собакам.

Нещодавно мій старший брат Микола запросив мене, мого чоловіка та наших дітей до себе додому. Хоча ми з Миколою не були дуже близькі через різницю у віці, мені було цікаво дізнатися про його життя, оскільки в нього тепер був успішний бізнес, і я чула, що він жив безбідно. Ми здійснили довгу подорож з нашого будинку і були приголомшені тим, що побачили. Микола та його дружина жили у величезному триповерховому будинку.

 

Advertisements

Їхня дочка була заміжня за багатим бізнесменом і, здавалося, не мала жодних фінансових проблем. Більше того, Микола та його дружина зайнялися розведенням породистих собак і навіть врятували кількох із них під час стихійного лиха. Достаток був приголомшливим, особливо, коли дружина Миколи подала їх собакам як їжу цілий шматок високоякісної яловичини. Ми з чоловіком були приголомшені побаченим.

 

Така розкіш у м’ясі була прибережена в нашому будинку для особливих випадків, і все ж таки тут її дарували собакам. Все це здавалося разючим контрастом із нашою боротьбою за існування: адже іноді ми навіть не могли дозволити собі цукерки для наших дітей. Незважаючи на розкішне становище, наш від’їзд виявився скромним. Вони проводили нас всього з кількома солодощами для дітей. Цей візит залишив гіркий смак. Байдужість Миколи до нашої боротьби сильно зачепила мене, і я залишилася здивована, чи зможу я колись попросити його про допомогу?

Advertisements