Моя дружина покинула мене та двох дітей і пішла до іншого чоловіка. Вона повернулася за кілька років з неймовірним проханням.

Моя дружина кинула мене і наших двох маленьких дочок п’ять років тому, пішовши до іншого чоловіка. Вона пішла, не відчуваючи докорів совісті, і залишила нас самих. Я ледве зводив кінці з кінцями, намагаючись забезпечити дівчаткам нормальне життя. Ми з дочками разом пережили важкі часи, і поступово вони виросли, ставши сильними та незалежними молодими жінками. Одного вечора, несподівано, пролунав дзвінок у двері. Я відкрив і побачив її – мою колишню дружину. Вона стояла на порозі, виглядаючи втомленою і розкаяною. “Можемо поговорити?” — тихо спитала вона. Я пропустив її до хати, і ми сіли на кухні.

 

Advertisements

“Що ти хочеш?” — спитав я, намагаючись не показувати образи та гніву. “Я жалкую про те, що зробила,” – почала вона. “Я зробила жахливу помилку, залишивши вас. Я хочу повернутися і бути частиною вашого життя знову.” Наші дочки увійшли до кімнати, почувши нашу розмову. Я глянув на них, намагаючись зрозуміти їхні почуття. Вони мовчки слухали, і нарешті старша, Ганна, заговорила: “Ми вже дорослі, мамо. Ми багато чого пережили без тебе. Чому ти вирішила повернутися саме зараз?” “Я зрозуміла, що щастя не в грошах і не в розкоші. Моє щастя було тут, з вами”, – відповіла вона зі сльозами на очах.

 

Ми втрьох обговорили її прохання. Дівчата були готові дати їй другий шанс, і я не міг відмовити їм у цьому. Ми вирішили, що вона може залишитись, але все буде не так, як раніше. Ми домовилися, що вона житиме з нами, але в іншій кімнаті. Минуло кілька місяців. Моя колишня дружина намагалася з усіх сил повернути нашу довіру та повагу. Вона допомагала по дому, дбала про дочок і намагалася всіма можливими способами налагодити стосунки.

 

Але, незважаючи на її зусилля, я не міг забути той біль та зраду, які зазнав. “Ми можемо жити під одним дахом,” – одного разу сказав я їй, “але я не думаю, що колись зможу тебе пробачити повністю.” Вона кивнула, розуміючи мої почуття. Життя тривало, і ми всі намагалися знайти новий баланс у наших відносинах. І лише час покаже, чи зможе вона заслужити наше повне прощення, але рани, завдані 5 років тому, все ще болять.

Advertisements