“Мені трохи соромно за твою маму. Може, буде краще, якщо вона не прийде на весілля? Ми можемо сказати, що вона нездорова”.

Карина сиділа навпроти Олександра, і в її голосі чулася нерішучість. “Мені трохи соромно за твою маму. Може, буде краще, якщо вона не прийде на весілля? Ми можемо сказати, що вона нездорова”. “Як це нездорова?”, – Олександр виглядав спантеличеним. “Ну, знаєш, як невелике нездужання, можливо, температура”, – поспішно пояснила Карина. “Що ж ти кажеш, Карино?”, – Здивування Олександра посилилося. “Просто вислухай мене. Гості на нашому весіллі будуть дуже високопоставлені, а твоя мама…” “Що з нею?”, – перебив Олександр, досі не розуміючи. Карина смикала серветку, не в силах сформулювати свої справжні побоювання. Вона майже два роки чекала на пропозицію від Олександра, поки він будував свою успішну кар’єру.

 

Advertisements

Тепер, коли весілля наближалося, вона боялася, що присутність його матері може поставити їх у незручне становище. Спогади про останній візит до старого будинку його матері на околиці міста все ще були яскравими. Його мати, одягнена в стару куртку та калоші, годувала курей. “Що ж ти так дивишся? Зате яйця та молоко у нас завжди свіжі”, – відповіла мати на незадоволений вираз обличчя Карини. Олександр, який виріс з матір’ю після відсутності батька, відчував глибокий зв’язок з нею. “Це моя мама. У мене немає більш ближчої людини. Мені все одно, що думають інші”. Карина замовкла, коли Олександр змінив тему. “До речі, цієї суботи у мами день народження. Я хочу запросити її кудись відзначити”.

 

“У ресторан. Чи що? Це дорого, Сашко!”, – запротестувала Карина, згадавши про весільний бюджет, але прикусила язик. Олександр заспокоїв її: “Це мої гроші, люба. Не хвилюйся, я подбаю про те, щоб нам вистачило на весілля”. Але на святкуванні маминого дня народження контраст між дискомфортом Карини та радісним возз’єднанням Олександра з подругою дитинства Поліною був разючим. Поліна, яка, до речі, зробила зачіску для його матері, розділяла серцевий зв’язок з сім’єю, якої, здавалося, не вистачало Карині. Розмірковуючи про це, Олександр зрозумів, що відчуває до Поліни глибші почуття. Після маминої вечірки він рішуче порвав з Кариною і зробив пропозицію Поліні, обравши партнера, який по-справжньому цінує його коріння та важливих для нього людей.

Advertisements