Коли Варя з Антоном купили дачу неподалік міста, вони були сповнені рішучості перетворити її на затишний будинок. Але у матері Антона раптом з’явилися свої плани.

Антон повернувся із зустрічі з родичами, зрадівши можливістю відправити дітей на літо до заміського будинку його батьків. Його дружина Варвара на цій зустрічі не була присутня. Батько Антона, найтихіший у сім’ї, завжди підкорявся своїй дружині Алевтині Петрівні, яка й виступила організатором ідеї купівлі дачі, щоб вирішити дилему літнього догляду за дітьми перед сім’єю. У них було троє своїх дітей, а також племінники та племінниці. Незважаючи на початкову наснагу, Варя скептично ставилася до практичних аспектів придбання та утримання дачі, тим більше, що їхні фінансові ресурси і так були перевантажені існуючими кредитами.

 

Advertisements

Проте, керуючись сімейним боргом і планами Алевтини, вони об’єднали кошти з родичами та купили невеликий будиночок з ділянкою. А потім ця дача стала предметом суперечок. Алевтина, яка спочатку з ентузіазмом приймала всіх онуків, незабаром відмовилася від ідеї доглядати молодших – більш вимогливих. Це призвело до того, що Антон і Варя стали часто їздити на дачу, щоб допомогти по господарству, перетворивши надію на вирішення проблеми, на ще одне джерело обов’язків. Згодом ситуація не покращувалась. Обіцянки, дані Алевтиною, неодноразово порушувалися, і Антон з Варею дедалі більше розчаровувалися.

 

Зрештою, подружжя вирішило придбати власну, більш простору дачу ближче до будинку, передавши її матері Варвари, якій було вже важко жити одній в далекому селі. Коли Алевтина дізналася про нову дачу, то побачила в цьому можливість об’єднати сімейні справи під одним дахом, ігноруючи наміри подружжя встановити свої правила та межі побуту. Спроби зухвалої жінки нав’язати свою волю отримали рішучу відсіч з боку Антона та Варі, які були сповнені рішучості керувати своїм новим будинком на своїх умовах – без тиску ззовні. Ця смілива дія стала поворотним моментом у їхньому житті: вони стали жити, знаходячи незалежність і радість власного сімейного простору, залишивши позаду минулі конфлікти та маніпуляції членів сім’ї…

Advertisements