Коли Саша врятував мою сестру від біди, йому самому дісталося не менше. Через якийсь час наше спілкування перервалося, але одного разу сталося дещо незвичайне.

Мам, ну, скажи, чого ти цього бомжа годуєш? – запитала дочка Катерини, і чому його так називають, «Тримайся»? – Дочка, не називай так його більше. Він був хорошим хлопцем, просто… доля виявилася жорстокою… – Стій, почекай, ти його знаєш? На секунду Катерина просто подивилася на доньку, а потім почала свою розповідь. «Коли мені було 20, я поверталася додому після сварки з кавалером, і раптом поруч зупинилося таксі, і водій запитав, де знаходиться Пальма де Майорка.

Я, дурненька, почала показувати йому дорогу, а він засміявся: – Давайте я вас підвезу, пізно вже, а я як раз вже додому їду, — сказав він. Ми познайомилися і зрозуміли, що ми можемо стати хорошими друзями, так і вийшло. Потім так вийшло, що я познайомилася з другом Саші, Павлом. Ми заkохалися один в одного, я заваrітніла від Паші, і в цей момент все моє життя пішло під укіс. Паша бив мене, змусив перервати ваrітність, а коли я лежала в ліkарні, він мене кинув. Я була на межі відчаю, і тут мені ме дсестра приносить торт з написом: “Тримайся, Катька!”. Цей торт відправив Сашка, який кожен день заходив до мене і приносив мені продукти.

Advertisements

Він знав, що я приймаю його, як доброго друга, і ні на що не претендував. Одного разу, в 90-і, на мою сестру напали 3 хлопця, які збиралися її згвалтувати. Я й думати не хочу, що б з нею сталося, не будь Саші. Загалом Саші влетіло тоді. Він тиждень лежав у ліkарні. Я до нього постійно заглядала. Однак після лікарні ті бандити не залишили Сашка в спокої. Його позбавили трикімнатної квартири, йому ледве вдалося вибити собі кімнату в гуртожитку. Через якийсь час наше спілкування з Сашею перервалося. Він в кінець себе запустив, і через стільки років до мене постукав незнайомець. Він передав мені конверт з білетами на відпочинок у Пальма де Майорка, з написом на конверті: «Тримайся, Катька!».

Advertisements