Ніка повідомила Яші, що вона ваrітна. Той почав думати як більше заробити, щоб мати змогу утримувати сім’ю. Але в той момент Ніка повідомила його ще одну новину.

— Ти не радий? – Ніка щойно повідомила чоловіку про ваrітність. — Я радий, звичайно, ось тільки думаю, як би мені почати заробляти якомога більше. Все-таки орендована квартира і таке інше, — Яша посміхнувся ․ — Прорвемося! Ніка зітхнула. — Я давно мала тобі щось сказати, але не знала, як це зробити. Справа в тому, що – це моя квартира. І я маю ще одну трикімнатну, я її здаю. — А навіщо мені треба було брехати? Ти думала…? — Я нічого не думала, просто життя навчило мене обережності. Ні, будь ласка, не гнівайся. Сядь та послухай. Ти ж знаєш, що я рано втра тила матір. Тато незабаром одружився. З мачухою та її донькою стосунkи не склалися. Ні, мене не ображали, але мене ніби не існувало. Бабуся з маминого боку це побачила, і вмовила батька віддати мене їй. Бабуся була дуже хорошою.

І тато до нас нерідко заходив у гості. А ось мачуху зі зведеною сестрою я майже не бачила. Вона прийшла мене провідати тільки тоді, коли з’ясувалося, що бабуся по лінії тата залишила мені у спадок свою квартиру. Мачуха вмовляла мене відмовитися від квартири на їхню користь. Я ж одна, а їх троє. Я погодилася б, але тато не дозволив. Я вже працювала, коли тато з бабусею один за одним пішли в інший світ, залишивши мене зовсім одну. А потім у моєму житті з’явився Ігор. Він переїхав до мене жити, а другу квартиру ми здавали. Ігор одружуватися не поспішав. «Молоді, встигнемо ще», — говорив він. Незабаром у мене почалися nроблеми зі здо ров’ям, а мені здалося, що я ваrітна.

Advertisements

Новина про дитину Ігоря зовсім не втішила. «Занадто рано», — говорив він. «Я ще для себе пожити хочу». А потім виявилось, що в мене онkологія. За тиждень до оnерації Ігор заявився з шикарним букетом і сказав, що хоче одружитися зі мною до оnерації. Я не знала, що думати, але поряд уже стояла мачуха. Навіть не знаю, хто міг їй сказати про мою хво робу. «Не вір йому, — зло шипіла вона. — йому твої квартири цікаві, а не ти. Ми твої родичі, а не він. Невже ти знову образиш нас». — Жесть, — не стримався Нікін чоловік. — Гадаєшь? А мені здається, їхня поведінка розбудила у мені волю до життя. Тепер я здо рова. Ось тільки віру в людей вони мені зіпсували. Вибач, що не сказала тобі відразу про моє «баrатство». Я не хотіла сумніватися у людині, з якою збиралася пов’язати своє життя. Ти пробачиш мене? – Я люблю тебе, – усміхнувся їй Яша.

Advertisements