Мама, здавалося, щодня не могла дочекатися, коли ж батько прийде додому, щоб влаштувати йому нову істерику. Того вечора мої нерви здали

Мої батьки познайомилися за дуже романтичних обставин. Тато врятував маму, коли вони сплавлялися гірською річкою, і човен перекинувся. З того моменту і почалися їхні стосунkи. А за місяць з’ясувалося, що мама вагітна. Тато як справжній чоловік покликав її заміж. Мої спогади про сімейне життя починаються з п’ятирічного віку. Мені врізалася на згадку сварkа на моє п’ятиріччя. Вони лаялися через торт. І ось мені вже чотирнадцять років, а в мене в пам’яті спливають здебільшого скандали між батьками. Мама вічно в сльо зах, тато репетує, потім грюкнувши дверима йде, а потім, через кілька днів, повертається.

Кілька разів батько подавав заяву про роз лучення, але потім сам забирав. Потім мама завагітніла моїм братиком Мишком. Приблизно рік у нашій родині панував світ. Потім скандали почалися знову. Коли Мишкові стукнуло три роки, тато знову подав на роз лучення… На мій, дитячий погляд, вин ницею сварок була мати. Ось, скажімо, прийшов батько з роботи. Він лише встиг руки помити з вулиці, як мама починає його дорікати. Батько відповів спокійно. Але мама знаходила нові причини, щоб причепитися до тата, і тоді той, не стерпівши, починав кричати.

Advertisements

Мама в сльозах. Якоїсь миті мені навіть стало здаватися, що мама, забувши про нас з братиком, чекає не дочекається батька, щоб влаштувати йому черговий скандал. Того дня, коли ми сіли за стіл на вечерю, мати наклала їжу в тарілку батькові і поставила перед ним зі словами: — Ти мало заробляєш. Батько тільки відкрив рота, щоб відповісти, як я стукнула кулачком по столу і закричала. — Досить! Дайте хоч раз нам спокійно поїсти! Як не дивно – подіяло. Вечеряли ми в спокійній обстановці. Легко спровокувати сkандал, якщо не слідкувати за своїми словами. Нам здається, що нічого такого ми не промовили, але це не означає, що іншого наші слова не поранять у серці.

Advertisements