Вийшла на вулицю подихати повітрям, а тут з’явилася дивна циганка з якимось згортком. Сунула його мені в руку і зникла.

Ми святкували день народження нашої колеги в кафе. Десь на середині урочистості я вийшла на вулицю, щоб подихати свіжим повітрям. Тут до мене причепилася якась циганка, бурмотіла собі щось під ніс. Я намагалася від неї звільнитися, але вона виявилася занадто нав’язливою, сунула в руку якийсь паперовий згорток. Я пам’ятаю тільки ці її слова:»це твоя єдина дитина».

Згорток я кинула до себе в сумку і забула. Пізніше, коли я розбирала подарунки, натрапила на цей згорток. Там було написано ім’я якогось хлопчика, рік народження та адресу. Адреса вказував на місце недалеко від мого району, я вирішила його відвідати чисто з інтересу. Виявилося, що там знаходиться дитячий будиноk. В голові крутилися безліч питань « » хто цей хлопчик? Як він зі мною пов’язаний?»Я вирішила на нього поглянути. Роману Артеменку було два роки. Він потрапив до дитячого будинkу, бо його мами не стало через хво робу.

Advertisements

У малюка були великі, блакитні очі. Він відразу потягнувся до Мене своїми пухкими рученятами і обійняв. — Мамо, — прошепотів він. Йшла я з дитячого будинку зі сльо зами на очах. Але пішла ненадовго. Незабаром я зібрала документи і повернулася туди, щоб забрати малюка собі. Він запав мені в саме серце. Пізніше, коли з’ясувалося, що через вроджену аномалію Я не можу мати дітей, я зрозуміла слова циганки про єдину дитину.

Advertisements