Свекруха подарувала нам дачу, а коли дізналася, що ми прибрали звідти всі її грядки, почала істерити і зажадала.

У батьків мого чоловіка є дача, вони там в молодості влітку відпочивали, а на старості років і зовсім оселилися. Вони там постійно щось садили: огірки, помідори, баклажани, полуницю. Свекруха робила всякі заготовки на зиму, нам теж привозила в місто свої смаколики. Але в минулому році у неї з’явилися nроблеми з суглобами, розболілися ноги, і вона не могла займатися городом. У той же період у свекра виявилися серйозні хво роби, і вони прийняли рішення перебратися назад в місто, щоб він лікувався, а дачу вирішили подарувати нам.

Я зра діла. Дітям корисне свіже повітря, до того ж туди можна запрошувати друзів і відпочивати. Ми перебудували дачу на свій лад. Грошей ми з чоловіком заробляємо достатньо і можемо собі дозволити куnувати ягоди та овочі. Ми прибрали грядки і влаштували на їх місці квітник. Обладнали дітям гойдалки, оновили будинок косметичним ремонтом, додали на ділянку шашличну зону. Літо провели на дачі, добре відпочили. Восени свекруха вирішила навідатися до нас. Виявилося, що вона прийшла урожай збирати. Побачивши, що врожаю немає, вона почала істерити і кричати. Мені здається, що все село її крики чуло.

Advertisements

Вона наговорила багато всякого образливого, обзивалася, покричала, зібралася й поїхала. Вона почала з нами розмовляти тільки через кілька тижнів. Чоловік, коли у неї гостював, запитав: «Мамо, а в тебе огірків не залишилося?». Вона принесла банку, набиту сушенными квітами, мовляв, що виростили, те й їж зі своєю дружиною. Уявляєте? А потім і зовсім заявила, що на наступний рік сама дачею займеться. Як? Як вона зі своїм здоров’ям буде за ділянкою доглядати? До того ж ми стільки грошей вклали у відновлення дачі, це нечесно. Ми планували в наступному році побудувати басейн, а вона збирається повернути собі дачу. Я запропонувала їй, щоб ми їй куnували овочі, а вона образилася ще більше. Ось як на неї вплинути? Діти мріяли про басейн. Мені зі свекрухою лаятися зовсім не хочеться, але я бачу, що все до цього йде.

Advertisements