Овдовівший Льоша думав, що дітям буде добре з бабусею, але від того, що він дізнався випадково, мало серце не зупинилося від жа ху та бо лю.

«Ще трохи життя в одному з нею будинку, і просто почну її ненавидіти» — так почав думати Олексій про свою матір. Олексій – вдівець. Він був чоловіком моєї подруги Каті, яка кілька років тому потрапила в ава рію… У них залишилися син Владик та донька Ганна, яких тепер виховує батько. Звичайно, це дуже важко – потрібно працювати багато, щоб забезпечувати гідне життя своїм дітям, і при цьому приділяти їм достатньо часу та уваги. Тому для того, щоб за дітьми було кому дивитися, він запросив до себе маму Аліну Михайлівну. Льоша ніколи близько не спілкувався з мамою. Його виховала бабуся, коли як мама була на роботі та будувала собі кар’єру… Вона завжди любила командувати та роздавати накази. За кілька місяців до відходу з життя невістки Аліна Михайлівна вийшла на пенсію.

І тому вирішила, що переїхати до сина хороша ідея, щоб було чим себе зайняти. Спочатку все було спокійно. Олексій багато працював, а Аліна Михайлівна водила онуків до школи, готувала їм поїсти, доnомагала з уроками. Проте згодом Льоша почав помічати, що діти стали nогано вчитися, оскільки у щоденниках постійно були двійки та зауваження, що вони не зробили домашнє завдання. Якось Аня розповіла татові, що вона не може робити домашнє завдання з бабусею, бо та на неї кричить. На запитання про причини такої поведінки, мати говорила синові, що “діти шалені, і нічого не розуміють”. Льоші довелося приходити рано з роботи, щоб позайматися з дітьми.

Advertisements

Бабуся ж усіх навчала, як жити, що їсти, з ким спілкуватися, як одягатися. Це почало жахливо дратувати всіх. Щойно вона зрозуміла, що її слова ніхто не сприймає, вона перейшла до активних дій. Викидала улюблені цукерки та іграшки дітей. Розрізала футболки та лосини Ані, які їй не подобалися через яскраві кольори. Діти поступово стали відмовлятися залишатися з рідною бабусею та зачинялися у своїх кімнатах до повернення тата. Останньою краплею в чаші терпіння Олексія стало те, що бабуся змусила Владика з підвернутою ногою ходити в магазин. Сусіди повідомили батькові, що дитина зі сльо зами на очах виходила з під’їзду, і було видно, що йому дуже бол яче. Тим часом бабуся дивилась із балкона. Олексій зрозумів, що ще небагато, і він почне ненавидіти власну матір. Тож вирішив відправити її назад до себе. Краще найняти компетентну няню, ніж мучити дітей такою жорстокою поведінкою бабусі.

Advertisements