Звістка про те, що у Ганни нар одився син з зубами, швидко облетіла все село.

Звістка про те, що у Ганни нар одився син з зубами, швидко облетіла все село: в невеликому селі завжди все, як на долоні і все про всіх майже всі знають.Вони давно чекали цього хлопчика — в сім’ї не було дітей. А тепер ось мають не просто дитину, а ще й таке чудо. Анна дуже хотіла приховати це від людей. Але хіба від них що сховаєш? Уже в пологовому будинку пішли чутки про незвичайну дитину.А потім все якось забулося. Бо кожне чудо не більше двох тижнів триває. Хлопчик ріс здоровим і розумним. Ще в дошкільному віці тризначне число міг з іншим перемножити. Все тільки руками розводили — але ж ця дитина ніби з іншої планети звалився. А потім він став шокувати всіх тим, що вгадував думки і передбачати майбутнє.Якось в дитсадок прийшла комісія. Стали ходити, говорити з дітьми. Підійшли і до Івасику. Все ж вундеркінд! Питають, чи подобається йому тут. Особливо допитувалася одна з членів комісії. Каже, що вдома у неї якраз такий хлопчик, як Івасик. А він слухає її і раптом якось не по-дитячому різко говорить до тієї тітоньки:

— Вашого хлопчика звуть Володимиром. Зараз він у лікарні.- Та що ти таке кажеш? — незнайомка жінка навіть розгубилася. — Так мій Вовчик зараз в такому ж дитсадку, як і ти, грає з дітками.Але Івасик на ті слова тільки махнув рукою. Мовляв, я вам сказав правду, а ви вже собі робіть, як знаєте.Але раптом у цієї жінки задзвонив телефон. Їй повідомили, що її син потрапив в аварію — разом з батьком. Почалася велика метушня — її заспокоювали, питали, чим можуть допомогти. Хтось захотів її відвести додому. Жінка відразу ж виїхала.І потім, коли все стихло, всі раптом згадали про пророцтво Івасика і тепер дивилися на нього з благоговінням і страхом одночасно.Це був перший пророчий сеанс — до того ж, публічний, тому він породив багато чуток. Але й надалі Івасик не переставав дивувати всіх людей. Він став пророкувати безліч подій.Завідуючої дитсадком в якийсь день сказав, що вона повинна прямо зараз повернутися до себе додому. Жінка спочатку неуважно послухала малого. А потім згадала про випадок з комісією і швиденько все ж поїхала додому. І дійсно, в квартирі у її мами в цей час ледь не стався інсульт. Але вона встигла прийти вчасно. І біди не сталося.

Advertisements

Ще іншим разом, коли Івасик з мамою повертався з дитсадка, якомусь дядькові сказав, що той втратив ключі.- Які ще такі ключі? — став доброзичливо сміятися з малого дядько. — Вони завжди тут, в кишені, — поплескав себе по піджака чоловік.Але раптом відчув, що ніяких ключів там немає.- І де ж вони можуть бути, як ти думаєш? — запитав чоловік. Але тепер уже в його словах не було жодної нотки іронії.- Як це де? — в свою чергу здивувався малий, ніби це було зрозуміло само собою. — Так в тому магазині, де ви купували сигарети.Чоловік відразу кинувся до крамниці. І через хвилин 15 наздогнав Івасика з мамою і вручив йому морозиво.А ще іншим разом Івасик передбачив повінь в своєму селі. Він 12 людям в селі сказав, що вони повинні десь перенести найважливіші для себе речі. Тільки половина з них послухали Івасика. І не пошкодували. У багатьох вже через тиждень вода стояла навіть в кімнатах.Людей вразив ще один випадок. У сусідів Івасика дуже хворіла дитина. Лікарі говорили, що йому треба робити операцію на мозку. Це зажадало дуже багато грошей. Батьки цього хворої дитини були в великому розпачі. Але одного разу на порозі їхнього будинку виріс Івасик. Він приніс хворому хлопчику свого великого плюшевого ведмедя. А ще сказав, що в їхньому селі є така людина, яка може допомогти їх синові. І привів — мало не за руку маму хлопчика до справжнього чоловіка.

Цілителем виявився чоловік, який вправляв хребці. А ось приїхав він до села — гостювати до знайомих. На диво швидко погодився оглянути хвору дитину. Почав маніпуляції з хребтом. І сказав, що у дитини є защемлення. Кров тому і не надходить у мозок в повному обсязі.Після кількох таких сеансів хворий хлопчик почав підводитися з ліжка. Раніше він не міг ходити. А тепер уже зробив кілька кроків. Правда, в голові у нього ще паморочилося . Батьки дитини не могли злякатися і цілителя, і Івасику.Ще для однієї сім’ї Івасик напророкував швидкий переїзд. Всі думали, що Іванко жартує. Адже ця молода сім’я якразхотіла будуватися — на городі батьків. Але тут раптом до них приїхали родичі з Канади і запропонували перебратися туди.Пророцтв у Івасика було все більше. Але цікаво: коли його запитували про щось навмисно, він мовчав. Тільки міг напророкувати щось по своїй волі-причому абсолютно несподівано.

Так йшли роки. Одружився Ваня дуже рано — в 18 років. Дуже любив свою дружину. Говорив, що вона йому послана небом і він давно знав про її існування, хоча навіть жодного разу і не бачив раніше. Однак уявляв собі, як вона виглядає. Познайомилися вони в поїзді. І вже через 10 хвилин Іван запропонував дівчині вийти за нього заміж.Їх шлюб був довгим і щасливим. Але свій талант пророцтва з цього часу Іван втратив назавжди. Однак все це прийняв дуже спокійно. Сказав, що Бог відібрав у нього одне велике скарб, зате подарував інше — його улюблену дружину.

Advertisements