Родичі дружини попросили нас прихистити їх племінника-і я погодився! Навряд чи міг собі уявити, чим все це закінчиться

Є у моєї дружини один ро дич, живуть з дружиною і дитиною в Херсоні. І є у нього син Антон. Приїжджали вони до нас кілька разів в гості, навіть гостинці привозили, говорили, що коли ще справжньої їжі спробуєте. Питань немає — гостинці смачні. Питав, як у нас справи з роботою, може будівництво якесь велике намічається або халтура, але далі питань справа не заходила, і вони благополучно всією сім’єю їхали назад додому. І так тривало протягом 4-х років. Одного разу осіннім ранком пише він мені і запитує, чи не дозволю я пожити у нас його синові, поки роботу не знайде, не влаштується, ну, тижні 2 говорить, 3 — максимум, і він з’їде на орендовану або ще кудись. Я був проти, щоб всякі чужі ро дичі заважали нашій сімейної ідилії, але ніби як і ро дич, ніби як потрібно рятувати. Самі так колись сиділи в Києві і не знали, куди нам податися. Приїжджає його ро дич: хлопчик здоровий. Під 2 метри зросту, на маминих харчах явно зростав і роботою його не обтяжували. Привіз із собою цілий баул речей і їжі. Що найцікавіше, ми Антону радили його продукти заховати в холодильник, щоб не пропали.

На що він відмахувався, мовляв, не пропадуть. Попутно займав у нас грошей на перший час, то на проїзд, то ще на що. Ну і почав він їздити по роботах, по співбесідах. Тиждень, другий, третій. І неможливо з’їжджає Антон, та й на роботу все ніяк не може вийти. Дзвонив його батько, просив синочка його куди прилаштувати, а то важко йому в Києві, і дружина просила йому допомогти з квартирою, а то дуже важко орендувати, дорого. Я йому відповів, що ми не агентство з працевлаштування і твій синок і так затримався, а ще й грошей напозичав. В цілому, за 3 тижні він зайняв у нас 5000 гривень. Попутно об’їдаючи у нас. Такого здорованя прогодувати явно складно. І ось якось, через майже 2 місяці, Антон задоволений до нас підходить, каже, що знайшов все, і переїжджає. Повертає нам 5000 гривень, які займав, і 3000 зверху, говорить спасибі і йде. Ми і зраділи навіть: вийшло у людини, а то даремно на нього намовляли. Навіть забули запитати, куди влаштувався, так швидко він пішов з речами.

Advertisements

Через кілька днів після цього догляду, в п’ятницю ввечері, дружина збирається замовити ролів, а за одне заховати 5000 боргу, як зазвичай лізе в шкатулку на шафі, а там — порожньо. Вона до мене в першу чергу, на що я, нічого не розуміючи, просто дивлюся. А в шкатулку ми щомісяця клали різні суми грошей на «чорний день» і іноді брали звідти на погуляти. Дружина хотіла туди покласти 5000, які гість займав у нас. Ми відразу зрозуміли, звідки ростуть ноги. Давай відразу ж дзвонити батькові цього Антона, повідавши йому історію і залякавши пол іціейл його батько просто посміявся, сказав, що самі винні і довели його сина. І взагалі, не брав їх Антон нічого. Ми ще раз нагадали йому про полі цію і він поклав трубку. На наступний ранок ми поїхали і написали заяву про крадіжку, а вкрав він не багато не мало — цілих 30 000 гривень. Ще й з них нам же борг віддав нашими грошима.

По ліція прийняла відразу заяву, взяла наші дані і сказала — чекайте. Ми, звичайно, розуміли, що навряд чи хто його буде шукати і чи знайдуть взагалі, але тим не менше — сподівалися. Через два дні телефонує нам слідчий і запрошує до себе, каже, що знайшовся нашого голубчика. Ми остовпіли і не повірили такій удачі; приїхали в відділення, цей лоб сидів на стільці біля слідчого. А як так вийшло-то? А легко. Вийшовши від нас, він пішов «веселитися», веселився дня 2, кого-то випадково «зачепив». Потім у нього хтось вкрав телефон, у нього вистачило мізків, щоб піти у відділення і написати заяву на крадіжку. А слідчий дивиться на нього, а хлопець дуже сильно потрапляв під опис потерпілого і фотографії, які ми йому надали. Попросив він його затриматися, щоб щось там звірити, а сам бігом нам дзвонити. Слізно просив батько і сам Антон забрати заяву, відмовитися від претензій і так далі; ми наполягли на своєму. Все повинно бути по справедливості.

Advertisements