Невістка прийшла до свекрухи зі списком своїх правил: Пункт 1.3 не відкривати рот, коли не питають

Наша мама не могла дочекатися того дня, коли мій брат обзаведеться сім’єю. Іллі було вже 30, і мама вже почала прощатися з думкою, що він коли-небудь одружиться і від неї з’їде. Але її очікування не виправдалися: Ілля і не думав з’їжджати. Навпаки, знайшовши любов всього свого життя, він притягнув її до мами — не дивлячись на всі її протести. І почався в маминому будинку справжній кошмар:Оксана відразу прийняла нашу з Іллею маму в багнети. Оксана, кохана мого брата, вже була заміжня. Від першого шлюбу у неї залишилася дочка і дуже неприємний досвід спілкування зі свекрухою. Оксана, навчена подібним досвідом спільного проживання, вирішила не робити тих самих помилок, що і з мамою першого чоловіка. З порога вона всучила мамі зошит зі списком вимог і правил, запропонувавши його доповнити. Мама, прочитавши його, засміялася:

Advertisements

-А дихати-то мені можна? Вона просто хотіла розрядити атмосферу, але Оксана тицьнула пальчиком в пункт 1.3: — не відкривати рот, коли не питають. Мама намагалася поговорити з Іллею, щоб вони з Оксаною з’їхали. Ну, ось самі уявіть: ваш син призводить в ваш будинок жінку з дитиною, яка дає вам подібний папірець з правилами. Причому, саме з такими формулюваннями. Ну, щось таке: Пункт 1.4, як пояснила Оксана мамі, значить ось що: нехай Ілля поки їй і не законний чоловік, але вона його таким вважає.Тому — чоловік. Якщо мама проти, нехай дивиться пункт 1.3. Чесно, я ржала.

«Дитина не береться до уваги» — так, дитина не миється, не користується електрикою, живучи в повній темряві і без мультиків. Ай да, Оксана, ай да молодець! «Ніяких гостей у власному будинку» ось прийде до вас невістка жити і заборонить гостей приводити в свою ж квартиру.А чи буде весілля такими темпами? З’їжджати Оксана з Іллею відмовлялися. За все мамині дії не за списком Оксана роздувала скандал. Тоді мама попросила мене приїхати і допомогти їй виставити нахабних мешканців.І сміх і гріх. Ми з чоловіком зібралися і приїхали до мами. На що Оксана підняла крик: -Ми ж домовилися — ніяких гостей!

Що ви собі дозволяєте? Я збирала речі Оксани, чоловік допоміг зібратися моєму братові.Окупанти були виставлені, мир в маминому будинку відновлено. А знаєте, що найсмішніше? Мама ж і не проти Оксани була, і дитину прийняти хотіла. Але цей список вибісив її остаточно. Чи не знає, мабуть, Оксана приказку: в чужий монастир зі своїм статутом не ходять!

Advertisements