Краще, відвезіть мене в лікарню: я дуже хочу їсти — сказав хлопчик і заплакав

Як і всі дівчата, Оксана дуже чекала своє весілля. Незважаючи на всі вмовляння матері і подруг, вона вирішила, що вийде заміж не тоді, коли «потрібно», а по любові. Так і сталося. На дружній вечірці вона зовсім випадково познайомилася з Тимуром. А потім закохалася з нього без пам’яті. Події розгорталися дуже швидко і були схожі на сюжети фільмів. І ось тепер Оксана їхала додому, де на неї чекав улюблений. Через два тижні Оксана і Тимур збиралися, нарешті, зв’язати себе узами шлюбу. Звичайно ж, дівчина не в собі через щастя. Її радість затьмарювала лише несподіване відрядження — але Оксана знала, що все не вічне, і скоро вона виявиться поруч з чоловіком своєї мрії. Прощалися дуже довго і пристрасно.

Advertisements

Тимур пообіцяв, що обов’язково дочекається свою майбутню дружину. На прощання поцілував, погладив по голові, обійняв і сказав: » Не хвилюйся, моя маленька. Почуття в розлуці тільки міцніють. Ти, головне, повертайся скоріше «. Оксана важко зітхнула. Їй зовсім не хотілося їхати — особливо зараз, в той момент, коли, нарешті, налагодилося її особисте життя, і щастя було так близько. Саме тому вона мчала додому на позамежній швидкості. Відчинила двері квартири своїм ключем — хотіла зробити Тимуру сюрприз. Однак у вітальні було порожньо. Оксана побігла в спальню. В її голові роїлися дивні думки.Невже з нареченим щось трапилося? А може бути, він в лікарні? Що ж стосується більш дивних міркувань, дівчина намагалася просто-напросто відганяти їх. Але все виявилося куди прозаїчніше. Оксана застала Тимура в обіймах якоїсь симпатичною білявої особи невизначеного віку. Природно, вона зазнала найсильніший шок. Адже весь цей час, будучи у відрядженні, мріяла про те, що, коли приїде, нарешті, зможе піти під вінець з людиною, який її дійсно поважає і любить! Але все сталося зовсім інакше. Ледве стримуючи сльози, Оксана кинулася назад в коридор. Тимур навіть не намагався наздогнати її і вимовити типове: «дорога, це зовсім не те, що ти думаєш». Кілька разів Оксану знудило на килим, чи то від стресу, чи то від огиди.

Вона сама не пам’ятала, як вибігла на вулицю і відкрила машину. Різко вдавивши каблук в педаль газу, дівчина випурхнула з двору на своєму сірому «Шевроле». Вона сама не знала, куди мчала — напевно, туди, куди дивляться очі. Свідомість все ще малювала огидні картини його зради. «Як він міг! Як він міг так вчинити? » — питала себе Оксана, але не знаходила однозначної відповіді. Дівчина ледь встигла загальмувати, коли під машину кинулася чиясь темна тінь. Злегка похитуючись від пережитого стресу, Оксана вийшла з машини. Розпластавшеся на асфальті тіло було досить маленьким.Відчуваючи внутрішній жах від того, що можливо, позбавила життя невинну дитину, Оксана схилилася над хлопчиком. Одягнений він був досить бідно. Але на замурзаному лиці виблискували дуже живі, правда, кілька перелякані, очі. — Ви що? Для чого? Навіщо ви збили мене? — запитав хлопчина. — Вибач, я не спеціально — Оксана обняла дитину — нічого не зачепила? Встати зможеш? — Ні! — заскиглив потерпілий — Я хочу в лікарню! Відвезіть мене! Дуже болить! Мені здається, ви мені щось зламали. Оксана допомогла хлопчикові встати. На вигляд йому було років 10. А, можливо, і всі 12. Просто дитина була настільки брудна і виснажена, що дуже важко було визначити її вік.

— Ну ось бачиш! — дівчина запобігливо подивилася в обличчя хлопчика — все нормально, ходити можеш! Біжи додому, а то пізно, батьки вже ждуть. І прости, будь ласка, я не навмисне. — Ні, краще в лікарню — уперся — не хочу додому! Мати безпробудно п’є вже тиждень. Вдома їсти нічого! А в лікарні завжди годують. Макарони, котлети, сосиски. Я якось раз лежав, коли п’яний вітчим мене сильно побив. Дуже добре! — Гаразд — Оксана легенько обняла потерпілого — якщо ти хочеш їсти, можу тебе погодувати. Сідай в машину! Тільки трохи потерпи! Перед цим нам доведеться сходити в магазин! А тепер пристебнися! — Ви такі добрі до мене … з чого б це? — з підозрою подивився Оксані в очі хлопчик — зараз такі часи, що 10 рублів ніхто просто так не дасть.

А ви не тільки пообіцяли дати поїсти, але і в машину пустили. Зазвичай мене все дорослі женуть. Кажуть: » йди звідси, смердить від тебе «. Ви так гарно одягнені! І машина у Вас дорога. — Чи не в машинах щастя, малюк — з гіркотою зітхнула вчорашня наречена — та й не в грошах. Буває, що все є, але життя все одно не складається — Чому? — здивувався осмілілий пацан — я думав, що якщо у людини є гроші, то йому більше нічого в цьому житті не потрібно. Оксана посміхнулася. До певного моменту вона теж так думала. Але ситуація з Тимуром перевернула все з ніг на голову! Ех!Краще б вона залишилася в Моршаньскому, куди була відряджена! Додому приїхали з великими пакетами. Оксана пішла готувати, а сама відправила хлопчика у ванну. Правда, Тімуров одяг, який запропонувала йому дівчина, був завеликим. Але іншого не було. Втім, дитина дійсно була не з примхливих. Тому, загорнувшись з носом в фланель гігантської сорочки, він уважно спостерігав, як Оксана перевертає на сковорідці кумедні кругляші з курячого фаршу. Новий знайомий з’їв все: і грибний суп, і котлети, і десерт. А потім ще й хотів самостійно помити тарілку. Але Оксана зупинила його.

Навіщо, якщо є посудомийка?Перед відходом до сну запропонувала хлопчикові залізти в соціальні мережі, щоб знайти його справжнього батька. — Мхітарян Арсен Артурович! — гордо продекламував дитина — Дуже добре! — очі Оксани загорілися — так знайти буде простіше! Погано, якщо б він був, наприклад, Олександром Кравченко. Таких мільйони. А Мхітаряна ми, мабуть, легко знайдемо. — Переходимо до віку — продовжила рятівниця — скільки татові років? — Не пам’ятаю-чесно зізнався хлопчик — якого, до речі, звали Артемом — я взагалі тата не пам’ятаю. Він пішов, коли мені і трьох років не було. Думаю, йому зараз років 30, або 35, а може, 40, ні, 37! Точно.

— Значить, поставимо від 30 до 40 років — резюмувала дівчина — а по фото дізнатися тата зможеш? — Навряд чи-насупився Артем-він міг змінитися за ці 10 років. Хоча … ось же він! І хлопчина тицьнув пальцем в досить імпозантного молодого чоловіка з грубої порослю на обличчі і досить густою чорною шевелюрою -Точно! Це тато! — Так — Оксана оглянула сторінку звичним поглядом — розлучений, живе в Новосибірську. Судячи з фотографій, нової пасії у нього немає. Ого! Так він у тебе, виявляється, директор відомої логістичної фірми. Дивись, яка обстановка в квартирі! У 100 разів краще, ніж у мене.Він хоч знає, наскільки погано вам з мамою живеться? Як виявилося згодом, Арсен був абсолютно не в курсі пияцтва своєї колишньої дружини. Та й хлопчикові він щомісяця висилав по 500 доларів. Куди вони поділися — невідомо. Природно, побачивши в якому жалюгідному стані знаходиться його син, він вирішив прилетіти до Оксани і забрати хлопчика. Сказав, що у нього є знайомий адвокат, який швидко владнає ситуацію з батьківськими правами. Так і вийшло. Все зробили дуже швидко — благо, недолуга мати зовсім не претендувала на своє чадо. Спочатку Артем навіть не повірив своєму щастю! А через день він вже кидався в татові міцні обійми. Оксана розчулювалася, спостерігаючи цю картину. А потім зловила себе на думці, що Арсен — досить симпатичний чоловік.

Чимось схожий на Тимура-та на відміну від того, більш турботливий і порядний. Одразу видно. Утрьох сходили в кіно і в цирк. І ось, нарешті, настав час прощатися. Зі сльозами на очах, Оксана проводила Арсена і Артема на рейс. За цей час вона встигла прив’язатися до обох новим знайомим і навіть вважала їх своєю сім’єю. Коли ж прийшов час відльоту, дівчина відкрила двері машини і почула за своєю спиною знайомий хлоп’ячий вереск. А після Артем кинувся їй на шию. — Ви чого це? Чи не полетіли? — здивувалася Оксана, притискаючи до грудей дитину — я ж сама бачила, як ви сідали в літак!

— З дому не їдуть — посміхнувся Арсен — ще мій покійний дідусь говорив: «Людина повинна бути там, де його сім’я. Де його дружина і діти». А фірмою можна і дистанційно керувати. У мене філії по всій країні. Зроблю і тут. — Дружина? — перепитала Оксана — чесно кажучи, навіть не розумію, кого Ви маєте на увазі. -Я маю на увазі тебе — посміхнувся Арсен, а після вп’явся в губи Оксани пристрасним поцілунком. Вона підсвідомо відповіла. Маленький Артем закричав «гірко!» і заверещав від радості. Так вони і поїхали додому: натхнені і невимовно щасливі.

Advertisements