5 років тому від 36-річного Михайла пішла дружина, залишивши йому 7 дітей. Як живе сьогодні багатодітний батько-одинак

Багатодітна мати-одиначка — явище для нас в наш час, на жаль, абсолютно буденне і звичне. Адже найчастіше після розлучення діти залишаються з жінкою і дай Бог, якщо рідний батько згадує про них хоча б раз на півроку.Раніше, за радянських часів, бути матір’ю-одиначкою вважалося мало не ганебним, так як в країні існував культ сім’ї і розлучення, навіть з об’єктивних причин, засуджувалися суспільством.Крім того, була поширена думка, що «дитині потрібен батько», тому жінки з усіх сил намагалися знову вийти заміж.Зараз з цією справою простіше: ніхто нікого не засуджує, і число матерів-одиначок з дітьми в нашій країні стрімко зростає з року в рік.Але батько-одинак в нашій країні — поняття екзотичне. Особливо багатодітний батько-одинак, яким 5 років тому став 36-річний Михайло.

Найчастіше чоловіки з цієї категорії є вдівцями, але в цьому випадку це не так. У родині Михайла склалася класична і банальна ситуація: його дружина після 13 років шлюбу закохалася в іншого і кинула Михайла.Тільки ось це було зовсім нетипово для жінки — та залишила всіх спільних дітей своєму колишньому чоловікові. А у них було семеро дітей!Ніщо не віщувало біди: Михайло і його дружина Ксенія знали один одного зі студентських років. Вони одружилися, коли їй було 22, а йому 23.Пара не збиралася ставати багатодітними батьками, і Ксенія була сповнена рішучості піти на роботу після народження своєї першої дитини.

Advertisements

Спочатку в сім’ї народилася перша дитина, другий через рік, третій через 2 роки і так далі … До 35 років Ксенія вже була матір’ю сімох дітей.Жінка не працювала, вся турбота про будинок лежала на Михайла. Всі ці роки Ксенія дбала про дітей. Сім’я жила скромно, але не до такої міри, щоб бути бідною.А в 35 років Ксенія раптом поставила Михайлу ультиматум — вона хоче розлучення. Причина -сее старий друг, якого жінка знала зі школи.Виявляється, поки Михайло пропадав на роботі, «розриваючись» між дітьми і будинком, Ксенія встигла завести роман потай від чоловіка …І в нове життя з новим чоловіком Ксенія хотіла увійти абсолютно вільної, залишивши всіх своїх сімох дітей Михайлу …

Це не означає, що вона їх кидала, просто жінка, втомлена від повсякденного життя, хотіла жити вільним життям, просто відвідуючи своїх дітей, але не живучи з ними разом.Так Михайло несподівано став батьком-одинаком з сімома багатодітними дітьми …Чоловік каже, що спочатку було важко, але не матеріально, адже він і діти не звикли економити. Це було важко морально і більше не для нього, а для дітей.Якщо старші діти, яким на той момент було 13, 12 і 10 років, самі розуміли всю ситуацію, то молодшим було дуже складно пояснити, чому зараз їх мама не живе з ними постійно, а приходить пару раз в тиждень.Михайла більше турбувало моральний стан дітей … Але поступово життя налагодилося.Зараз Михайлу вже 41, і він каже, що за ці 5 років він пробачив свою колишню дружину, хоча на самому початку був неймовірно злий на неї.

Єдине, що турбує Михайла, так це те, що за ці 5 років він так і не налагодив своє особисте життя: як тільки жінки дізнавалися, що він батько-одинак і у нього семеро дітей, то припиняли з ним будь-які контакти …Але його колишня дружина Ксенія все-таки влаштувала своє особисте життя: вона вийшла заміж за того ж шкільного друга, і через 5 років у них народилося двоє дітей.Таким чином, у жінки до 40 років вже є 9 дітей від двох чоловіків.
Дивно, але діти від їхнього шлюбу з Михайлом теж пробачили свою навіжену матір: все семеро дітей добре спілкуються з нею, хоча і живуть з батьком.

Advertisements