Мені стало здаватися, що нареченому моєї дочки потрібні лише наші гроші. І я вирішила його перевірити

Мене звуть Альбіна. Я досить забезпечена жінка-володію власним видавництвом. Але так було не завжди. Починала я з самих низів. Прийшла сюди ще зовсім дівчиськом, коли власником був інший чоловік. Того літа я влаштувалася підробляти палітуркою. Важкувато з незвички, але зате відразу після інституту я круто змінила напрямок кар’єри — доросла до помічника бухгалтера, а ще через рік стала головбухом. У той же час у мене закрутився роман з колишнім однокурсником. Навіть збиралися одружитися. Але пізніше я дізналася, що вагі тна. Побачивши заповітні дві смужки на тесті, майбутній татусь сказав, що йому ще рано мати дітей. А на наступний день мій коханий благополучно втік в якусь глушину. Як розповіли по секрету його друзі.

Так і довелося все тягти одною. Дякую батькам-сиділи з онукою, поки я працювала цілу добу. Потім часи настали для друкованої продукції важкі і власник компанії запропонував викупити хоча б половину його частки. Я розмінюватися на дрібниці не стала. Позичила грошей у знайомих, знову напружила тата з мамою і придбала весь бізнес. Дочка — мій найголовніший скарб, тому я намагалася, щоб вона ні в чому не відчувала потреби. Кращі іграшки, прикраси, наряди — вона практично не знала відмови. І так до її повноліття. Але ось, півроку назад Алка сказала мені, що познайомилася з хлопцем. Я спочатку не звернула на це уваги. Мало ли еще будет хлопців? А, між тим, дочура про весілля заговорила, а потім все ж представила мені свого коханого. Він мені чомусь відразу не сподобався. Ставлю йому питання про батьків — починає тему в сторону відводити.

Advertisements

Питаю про фінанси, а він сміється у відповідь, що все нормально. Дочка сама до ладу не могла пояснити, де і з ким він живе, чим займається. Складалося таке враження, ніби йому не любов потрібна, а гроші майбутньої тещі. Потім якось Алла проговорилася, що пару раз допомагала йому грошима, коли він машину розбив (у неї є свої заощадження на оперативні витрати). Але я навіть нічого не могла сказати своїй дочці проти її обранця. Вона настільки була щаслива і поглинена передвесільними клопотами, що не помічала, як він її використовує. І тоді я вирішила влаштувати хлопцю перевірку. Якось раз він прийшов, коли Алка поїхала в ательє на примірку сукні. Я запропонувала почекати. Навіть нагодувала обідом. Ми розговорилися, і я, як би між іншим, сказала, що вже дуже сильно втомилася тягнути все на собі. Додала, що нібито бізнес продала, а всі гроші перевела в благодійний фонд. Лише зовсім невелику суму залишу для дочки, а собі куплю будиночок в області і переїду туди жити. «Алла бізнесом ніколи не цікавилася, так навіщо змушувати?

Вона займається мовами і не планує змінювати свою діяльність. А я бачу — ти хлопець серйозний. Розберешся, як сім’ю забезпечити» На вигляд хлопець не звернув увагу на мої слова. Дочекався дочку, і вони поїхали гуляти. Приблизно через тиждень молодий чоловік у мене ненав’язливо запитав: «А ви насправді бізнес продали?» Я йому показала копію платіжного доручення про переказ грошей в фонд. Природно, це була просто заповнена форма, але він же не знає таких бухгалтерських тонкощів. На наступний день дочка прибігла до мене вся в сльо зах — її наречений кинув. Просто написав, що вона йому не потрібна, і відключив телефон. До весілля зовсім небагато залишалося. З одного боку, шкода мою дівчинку, адже це справжній шок для неї. А з іншого — навіть добре, що це розкрилося саме зараз, до одруження. Думаю, що з моєю допомогою Алла заспокоїтися і переживе цей неприємний момент. Вже краще відразу перехворіти, ніж потім все життя мучитися з утриманцем.

Advertisements