Валя була вражена, побачивши безлад у батьківській квартирі свого нареченого. Тут вона вирішила взяти справу до своїх рук.

Після весілля Павло та Валя оселилися у будинку батьків чоловіка. Там жили батьки Павла та його літня бабуся, яка вже не могла допомагати по господарству. Натомість вона проводила дні за читанням та переглядом телесеріалів. Стан будинку вразив Валю: незважаючи на попередження Павла, вона не чекала такого безладу та бруду. Валя вирішила використати свою відпустку, щоб упорядкувати будинок.

Однак це вимагало схвалення сім’ї. Мати Павла нехтувала господарством після сімейної сварки, коли Павло навчався у восьмому класі. Після сварки через право власності на будинок мати Павла почала байдуже ставитися до підтримання чистоти в будинку, який належав бабусі. Незважаючи на зневагу та розбіжності, Валя та Павло зважилися навести лад і зробити ремонт, використовуючи подаровані на весілля гроші. Навіть батько Павла приєднався до них, беручи участь у купівлі матеріалів.

Advertisements

Здавалося, всі оцінили перетворення, крім матері Павла, яка залишилася байдужою, зрідка роблячи уїдливі зауваження. Потім з’явилася несподівана новина, що мати Павла пішла з сім’ї до іншого чоловіка. Підтвердивши чутки, батько Павла подав на розлучення і, здавалося, не стурбувався таким поворотом подій. Павло, Валя та його батько продовжували жити у будинку бабусі. На їхню радість, бабуся переписала заповіт, залишивши будинок молодим, і стала з радістю чекати появи правнуків. Вона раділа новим чистим умовам життя і насолоджувалася смачною їжею, приготованою Валею.

Advertisements