Ми були приголомшені, дізнавшись, що наш 85-річний дідусь має ще одну дочку. Коли мама розповіла мені його історію – я була зворушена до сліз.

Мій дідусь Гнат, якому 85 років, вже 5 років вдівець після смерті бабусі Марти. Він з гордістю підтримує свою незалежність, готуючи їжу для себе та свого кота. Але нещодавно ми були приголомшені, дізнавшись, що в нього є дочка, яка живе в Ізраїлі – одкровення, яке чомусь здалося моїй мамі якимось дивом. І вона вирішила розповісти мені історію свого батька.

Коли Гнат був молодий, він сильно закохався у Варю – дочку професора. Вони планували таємно одружитися через те, що мати Варі не схвалювала просте походження Гната та його роботу агронома. Однак їхні плани були порушені, коли родина Варі емігрувала до Ізраїлю під приводом купівлі весільної сукні в Празі – залишивши Гната здивованого і за дужками. Розбитий горем, Гнат зрештою вирішив жити далі, одружився з Мартою і чав вести тихе життя в рідному селі.

Advertisements

Через роки стало відомо, що Варя померла, встигнувши розповісти дочці про своє перше кохання – Гната. Жінка, слідуючи волі матері, знайшла свого батька. Тепер Гнат регулярно спілкується по відеозв’язку з дочкою і онуками, заповнюючи прогалину новонабутого сімейного кохання. Уся ця історія нагадала нам про те, що іноді в гонитві за тим, що ми вважаємо кращим, ми можемо згаяти справжні благословення в нашому житті. Шляхи Гната і Варі розійшлися багато років тому, зі своїми радощами та смутками – але зрештою Гнат знайшов новий зв’язок, який приніс несподівану радість у його останні роки.

Advertisements