Ви будете сміятися до сліз над цими милими малими… вони такі смішні

Недосвідчені батьки легко впадають в стрес, коли бачать дивні прояви тремтіння у дитини: від здригання підборіддя до тремтіння рук і тремтячих поштовхів до різких рухів руками і ногами. У більшості випадків ці додаткові зміни є абсолютно типовими та нешкідливими, і загалом ваша дитина переросте їх.

У будь-якому випадку, у немовлят можуть бути судоми, тому важливо розуміти різницю між звичайною тремтінням у дитини і більш серйозною проблемою. Тут ми розглянемо кілька звичайних причин тремтіння у дитини і дізнаємося, коли слід проявити напругу. Різні частини тіла, як правило, смикаються на різних етапах розвитку. Наприклад, у неонатальний період (перші 28 днів життя) посмикування голови та кінцівок готують немовлят до утримання голови, тоді як посмикування зап’ястя та пальців у більш дорослих дітей може знадобитися для поліпшення дрібної моторики.

Advertisements

У немовлят шляхи, які передають сигнали від мозку до частин тіла, ще не сформовані повністю, що призводить до стрибкоподібного розвитку. У міру розвитку сенсорної системи дитини цей розвиток стає більш плавним. На той випадок, якщо дитина раптово виявиться шокованою шумом або іншим природним поштовхом, ви можете помітити обов’язковий елемент розвитку, при якому дитина на мить розправляє ручки, ніжки і пальчики і вигинає спинку. Це явище відоме як рефлекс Моро, або переляк, і є нормальним у віці від 3 місяців до півроку.

Advertisements