Якось до Каті з чоловіком Пашею приїхали його батьки, але жоден з подружжя не був готовий до того, що сталося далі.

Катя перейнялася оформленням квартири, що дісталася їй у спадок від бабусі. Вони з чоловіком Пашею в’їхали до неї після стрімкого ремонту. Батьки Паші жили на іншому кінці міста і приїжджали нечасто, але їхня відсутність гостро відчувалася. “Тиждень точно, а там подивимося”, – сказав Паша Каті, повідомляючи новину про майбутній візит батьків. Спочатку Катя терпляче ставилася до свекрів. Але їхня безтактність стала очевидною, коли вони поскаржилися на жорсткий диван. “Просто поміняйтеся з нами і візьміть собі диван”, – запропонувала Аліса, роздивляючись ортопедичний матрац. Після цього почалися нічні перебої: свекри часто метушилися, заважаючи Каті спати.

Після їхнього відходу спокій був недовгим, оскільки Аліса оголосила про черговий візит до рекомендованої стоматологічної клініки. “Нам потрібно буде затриматися приблизно на місяць”, – оголосила Аліса, вже розпаковуючи речі у спальні. Катя, приголомшена таким зухвалим вторгненням, запропонувала компромісний варіант – звільнити місце у шафі, але Аліса його відкинула, наполягаючи на своєму одноосібному користуванні шафою. Час за їжею був напруженим, Петро скаржився на їжу. “Якщо хочете щось інше, готуйте самі”, – огризнувся Паша, втомившись від нескінченних претензій батьків. Ще більш напруженим візит став, коли Петро наполіг на тому, щоб дивитися футбольний матч на повній гучності до пізньої ночі.

Advertisements

Спроби Паші встановити межі дозволеного натрапили на невдоволення батька. Ситуація досягла межі, коли Аліса без попиту переставила меблі, пошкодивши паркет. Образившись, Катя наполягла на тому, щоб вони пішли. Паша, відчуваючи свою відповідальність, нарешті поставив кордони. “Я розберуся з цим. Коли ти повернешся з роботи, їх тут не буде”, – запевнив він Катю, міцно обійнявши її. Незважаючи на короткий перепочинок, цикл загрожував повторитися. “Вони знову хочуть приїхати”, – зізнався Паша. “Більше я цього не потерплю. Якщо їм потрібно залишитися, ми знайдемо їм готель”, – заявила Катя, не бажаючи терпіти подальших негараздів. Пізніше з небажанням свекри погодилися на скромний готельний номер, який Паша та Катя для них підготували. “Їм доведеться пристосуватися, якщо вони хочуть бути частиною нашого життя”, – вирішила Катя, поклавши край повторним вторгненням та створивши новий прецедент для майбутніх взаємодій.

Advertisements