Я не розумів, чому Діана так несподівано покинула мене. І лише через роки, зустрівшись із спільною подругою, я дізнався неочікувану правду.

Як завжди, я замовив яловичий стейк, овочевий салат, булочку з марципаном та дві чашки кави. Стейк був, як завжди, бездоганний. Останні три роки в мене звичка обідати тут кожен робочий день. Після їжі я із задоволенням пив каву, коли побачив, що вона наближається до мого столика. Це видовище змусило мою руку з чашкою застигнути у повітрі. Діана привітала мене своєю милою усмішкою, тією самою, про яку я мріяв останні 5 років. Я жестом запросив її сісти. Ми обмінялися незграбними усмішками та поглядами, перш ніж вона запитала про моє самопочуття. Наша розмова потекла своєю чергою, зачіпаючи зовнішність, наше розлучення і подальше особисте життя.

 

Advertisements

Хоча її очі тремтіли від прихованих емоцій, ми розлучилися на легкій ноті. Через три дні, коли я грав у боулінг з друзями, мою увагу привернула знайома особа. То була Аня, моя стара подруга. Наша розмова розкрила несамовиту правду — 5 з половиною років тому у Діани виявили серйозне захворювання, яке пояснило наше раптове розлучення. Вона не хотіла, щоб я пустив під укіс свою кар’єру, що зростала, намагаючись врятувати її від невизначеної долі. Усвідомлення цього було приголомшливим. Рухаючись новою рішучістю, я дізнався адресу Діани у Ані. Таксі висадило мене біля застарілої будівлі на околиці міста. Зіткнувшись із цікавою сусідкою, я нарешті з’явився перед Діаною.

 

Двері кімнати відчинилися, показавши її у знайомому халаті. Наші очі зустрілися у мовчазному возз’єднанні, перш ніж я оголосив про свій намір повернути її. У моїй впорядкованій квартирі вона нерішуче вступила до нового розділу нашого життя. Я запевнив її, що тепер це її дім, незалежно від нашого спільного майбутнього. Коли ми обнялися, вага минулого, здавалося, розчинилася, поступившись місцем ніжній надії на майбутні дні. Ранкове світло намалювало нову картину — Діана, що прокидається посеред квіткової клумби, з ароматом свіжої кави, що наповнює повітря, і мелодією моєї присутності на кухні. Коли вона лежала там, блаженно посміхаючись, це було схоже на початок нової подорожі.

Advertisements