Я виявив біля входу втрачений гаманець, у якому було достатньо грошей, щоб завершити весь наш ремонт, але дружина наполягла на тому, щоб ми повернули гаманець.

Після шести років шлюбу ми з дружиною, відомі своїми гармонійними стосунками, зіткнулися з першими серйозними розбіжностями. Ми роками накопичували гроші на купівлю скромної двокімнатної квартири та поступово ремонтували її. Однак із фінансами було туго, і недавня проблема з водопроводом у ванній додала нам стресу. Одного разу я виявив біля входу втрачений гаманець, в якому було достатньо грошей, щоб не тільки відремонтувати ванну, а й завершити весь ремонт. Схвильований, я поділився знахідкою з дружиною,

 

Advertisements

очікуючи, що вона зрадіє. Натомість вона наполягала на тому, щоб ми повернули гаманець, наголосивши на важливості його вмісту, включаючи банківські картки, для його власника. Я заперечив, що доля подарувала нам цю можливість у винагороду за старанну роботу, а дорогий вид гаманця говорить про те, що його власник добре забезпечений і не відчуває гострої потреби в ньому. Наші розбіжності загострилися, і моя дружина переїхала до своїх батьків, поставивши повернення гаманця вище за наші фінансові труднощі.

 

Це залишило мене збентежено. Хоча я розглядав гроші як шанс завершити наш довгоочікуваний ремонт, шанувати моральну позицію дружини було важливо. Ігнорування її думки могло зашкодити нашим відносинам. Тепер я розриваюся тим часом, щоб використати знайдені гроші для полегшення нашого фінансового тягаря, і тим, щоби поважати принципи дружини, навіть якщо це означає продовження боротьби з ремонтом. Дилема зводиться до того, чи варто повернення гаманця, щоб потенційно поставити під загрозу гармонію в нашій родині. А як би Ви вчинили у такій ситуації?

 

Advertisements