Ми з сестрою успадкували квартиру бабусі. Після її продажу ми мали рівні фінанси, але кожна розпорядилася ними, як вважала правильним, а зараз моя свобода під питанням…

У пошуках поради я ділюся своєю дилемою. Ми з сестрою успадкували квартиру нашої бабусі. Після її продажу я, тоді ще 18-річна дівчина, яка жила з батьками, відклала свою частку. Моя сестра, якій було 23 роки і яка була заміжня, витратила свою з розмахом. Перенесемося на два роки наперед. Я купила власне житло, а моя сестра, тепер уже розлучена, повернулася до батьків, як і слід було чекати.

 

Advertisements

“Наші шляхи розійшлися”, – розповідала я подрузі, – ”я економила і купила свою квартиру. Вона жила на широку ногу і тепер повернулася до вихідної точки. Нещодавно батьки запропонували мені продати квартиру та поділити виручені гроші з сестрою. “Це несправедливо!”, – заперечила я, – половина дісталася мені у спадок, а решту я заробила своєю працею. Чому я маю жертвувати своїм майном через її помилки? Наші вихідні фінанси були рівними!”.

 

“Ти нічого не винна”, – погодилася моя подруга, вислухавши мене, – “це твоя квартира, зароблена важкою працею”. Але мої батьки назвали мене невдячною, що ще більше посилило моє сум’яття. “Що, по-твоєму, я маю робити?” – Запитала я, шукаючи поради. Це питання так і залишилося висіти у повітрі. Відповіді я не отримала… може, ви мені допоможете?

Advertisements