У дитинстві моя мати поїхала за кордон по роботі, але врешті-решт вирішила не повертатися додому. Батько звинувачував мене у її від’їзді, хоч я ніколи не розумів, чому.

У дитинстві моя мати поїхала за кордон по роботі, часто надсилала подарунки та листи, але зрештою вирішила не повертатися додому. Батько звинувачував мене у її від’їзді, хоч я ніколи не розумів, чому. Шкільні роки були важкими. У мене не було друзів, я стикався з недоброзичливими однокласниками та не мав привабливого одягу. Батько говорив: “Я тебе годую, цього має бути достатньо”, – а сам витрачав зароблені гроші на себе.

Я носив той самий старий одяг і взуття, навіть якщо воно було мені мало, але зумів закінчити школу з відзнакою і вступити до університету самостійно. Однак життя в університеті нагадувало шкільні роки: поношений одяг та відсутність друзів. Все змінилося, коли у коледжі я зустрів Марину. Ми почали зустрічатись, і вона познайомила мене зі своїми батьками. Збентежена моїми застарілими туфлями під час візиту, її мама наступного дня подарувала мені нові стильні туфлі.

Advertisements

 

Батьки Марини тепло прийняли мене до своєї сім’ї і ставилися до мене як до рідного сина. Вони щедро подарували нам будинок на весілля, і я почав працювати в компанії свого тестя, насолоджуючись життям у достатку. Коли батько дізнався про мої досягнення, він зажадав підтримки, стверджуючи, що я йому винен. Під час бурхливої розмови теща, підслухавши це, зателефонувала своєму чоловікові, який твердо сказав моєму батькові, що йому не раді, і щоб він більше не повертався. Батько віддалився від мене, а моя мати рідко дзвонила з-за кордону, тож я практично став сиротою. Тим часом ми з дружиною з нетерпінням чекаємо, коли станемо батьками. Я згадую цей шлях з вдячністю та напуттям для майбутніх батьків, як я: добре ставтеся до своїх дітей, і вони пам’ятатимуть ваші вчинки, а вам не доведеться їх нагадувати.

Advertisements