У вас є свій син, от і живіть для нього, а сестра нехай сама виходить із свого положення. Вона ж у свій час вас не пошкодувала, і залишила без спадщини.

Я була молодшою із трьох сестер. Старша, Катерина, трагічно пішла з життя багато років тому після розставання з хлопцем. Це спустошило нашу матір, і ми щосили намагалися її втішити. Надя, середня сестра, була рішучою і неухильно домагалася своєї мети. Я завжди почувала себе в тіні обох. У 19 років Надя вийшла заміж за простого сільського робітника – відомого любителя випити. Незабаром у них народилося троє синів. Щодо мене, то я вирішила не виходити заміж у молодому віці і натомість продовжила навчання. Мій світ звалився, коли Надя зателефонувала і повідомила мені про раптову смерть нашої матері.

 

Advertisements

Повернувшись додому на похорон, я виявила, що наша покійна мати залишила все майно Наді. Я була спантеличена. Мої благання про справедливість зустріли байдужість з боку сестри. Не злякавшись майбутнього, я повернулася до навчання, потім знайшла роботу і познайомилася з Вітьою. Але коли я завагітніла, він мене покинув. Мені дала притулок близька подруга Таня. Вона стала хрещеною мамою мого сина Сашка. Часи були важкі, і врешті-решт ми вирішили мігрувати до Італії у пошуках кращого життя. Минули роки, ми старанно працювали, і справи йшли набагато краще. Таня вийшла заміж за заможного італійця, а Сашко ріс сильним та розумним хлопцем. Зв’язок з Надею був нечастим та натягнутим, але кілька років тому вона раптом почала дзвонити частіше.

 

Вона розповіла мені про свої труднощі і натякнула, що потребує допомоги. Я шкодувала її, посилаючи їй подарунки та гроші. Проте згодом Надя почала вимагати більшого. Сашко був проти моєї доброти: він знав про наше минуле. Незважаючи ні на що, цього літа я вирішила повернутися з Сашком на батьківщину, щоб показати йому його коріння. Надя скористалася цією можливістю, щоб попросити додаткову допомогу, цього разу для ремонту ванної кімнати. Я була розчарована тим, що все, про що вона, здавалося, дбала, були гроші. Але я наполегливо працюю заради свого заробітку і не можу забути, як вона одного разу наплювала на мене.

Advertisements