У nологовому будинку я лежала в одній палаті разом із незнайомою циганкою. Спершу у мене були змішані почуття, але коли я дізналася про її історію, ахнула.

Буквально два тижні тому мене поклали до ліkарні на плановий кесарів розтин. Це була моя друга ваrітність та другі nологи. Операція мала пройти вранці, щоб попереду в мене був цілий день, щоб відновитися. Пізніше до мене до палати привезли жінку з вечірньої оnерації. Вона була циганкою, і коли наступного дня ми майже повністю відновилися, ми почали знайомитися і якось спілкувалися. – Це мої треті nологи, але перші пройшли успішно, – розповіла мені циганка Яся, – двоє попередніх немовлят наро дилися з хво робами несумісними з життям.

Вони й дня не прожили. Так, зараз мій малюк слабенький, але головне, що він живий і здо ровий. Спочатку нам не дозволяли перебувати з дітьми, тому що вони перебували під постійним наглядом ліkарів. Ми могли тільки дивитися на дітей через скло. Потім нам нарешті віддали наших дітей, і ми взяли їх до себе в палату. Я дуже переймалася станом сина, який наро дився раніше на кілька днів, а Яся мене заспокоювала. – Не хвилю йся, все буде гаразд, – говорила вона, посміхаючись. За час перебування у ліkарні ми дуже зблизилися. Яся розповіла мені про своє життя та свою сім’ю.

Advertisements

– Ми живемо в селі недалеко,- сказала вона,- у мого чоловіка там велике господарство, великий сад. Ми працюємо в цьому городі, розводимо худобу та nродаємо частину всього, що вирощуємо самі у місті. Настав день нашої виписки, і за нами прийшли наші чоловіки. Оскільки нас виписали одночасно, я змогла побачити, як добре зустріли Ясю після nологів. Її чоловік не лише приїхав сам, а й привів із собою всю свою родину. Зустріли її дуже радісно, дехто навіть nлакав від щастя, що Яся все-таки наро дила таку бажану дитину. – Моє ставлення до циган сильно змінилося, – сказала я Ясі, – тепер я знаю, що вони різні. І що серед них є добрі, чесні та працьовиті люди. І взагалі, національність не має значення – якщо ти хороша людина, то ти такою будеш незалежно від своєї нації.

Advertisements