Я не планувала повертатися на батьківщину, але конфлікти моїх дочок через мою власність досягли межі. Нині я не знаю, як зберегти свою сім’ю.

Останнім часом моє життя перетворилося на вихор хвилювань, головним чином через постійні дзвінки моїх дочок протягом останнього місяця. Незважаючи на те, що я спочатку вирішила не приїжджати на батьківщину цього року, щоб заощадити гроші, їхні вимоги про негайний поділ спадщини змусили мене переглянути своє рішення. 6 років тому я переїхала за кордон після заміжжя старшої дочки. Вона та її чоловік оселилися у моїй хаті. Молодша дочка, яка на той час навчалася в іншому місті і жила зі своїм хлопцем, нещодавно вона закінчила університет і теж планувала переїхати до мого будинку.

Спочатку я вважала це ідеальним варіантом, враховуючи величезні розміри мого будинку, але старша дочка була проти цієї ідеї, не бажаючи ділити те, що вона “утримувала” – з поки неодруженою парою. Витримавши місяць безперервних скарг, я повернулася додому. Спочатку я планувала накопичити достатньо коштів, щоб купити квартири для обох дочок, і лише потім повернутись до спокійного життя у своєму будинку. Після прибуття мене відразу ж завалили претензіями, даючи зрозуміти, що спільне проживання неможливе. В даний час я можу дозволити собі лише одну квартиру.

Advertisements

Я запропонувала купити житло для старшої дочки, дозволивши молодшій залишитися в будинку, але з планом придбати ще одну квартиру пізніше. Однак і це рішення зустріло опір. Молодша дочка наполягала на тому, що перша квартира має бути її, оскільки старша живе у моєму будинку вже багато років. Але старша дочка вирішила не поступатися. Доньки запропонували продати будинок, щоб купити дві квартири – варіант, за якого я залишалася б без житла на батьківщині. Ця дилема поставила мене у складне становище: я розриваюся між благополуччям своїх дочок та власним майбутнім. Як мені тепер вчинити, щоб не викликати нових чвар у своїй маленькій і колись спокійній сім’ї?

Advertisements