Ліля тягла будинок і чоловіка на собі, а чоловік цілими днями валявся вдома на дивані. Лише одна розмова з подругою напоумила Лілю.

Ліля тягла з дальнього магазину великі пакети з картоплею. Їй довелося піти трохи далі, бо там овочі коштують дешевше. Та й на автобусі довелося заощадити, вирішила сама все донести до будинку. Мама завжди вчила, що потрібно на всьому економити, ось Ліля її і слухалася. Ліля працювала бухгалтером на заводі. Вона ніколи не купувала собі чогось зайвого, не було у неї красивих суконь, косметики або сумочок. Був тільки робочий одяг і домашній, цього їй вистачало на життя. Вона була дуже скромною і непоказною, але змогла вийти заміж за того ж працівника заводу. Її чоловік Міша був безхребетним. Після весілля вони переїхали в квартиру Ліліної бабусі. Потрібно було зробити ремонт, але у чоловіка все з рук валилося. Лілі після його ремонту доводилося все переробляти.

Так за два роки вона своїми силами ледве привела квартиру в порядок. Тепер ще й продукти сама з магазину тягала. Тому що Мішу недавно з заводу звільнили, тому що і там у нього нічого не виходило. Тому йому залишалося тільки сидіти вдома і чекати Лілю. Якось раз Ліля затрималася у подруги, але таксі не захотіла викликати, тому залишилася з ночівлею. За довгою розмовою вона нарешті поскаржилася подрузі на чоловіка, який він ледар, нічого не може зробити, і Ліля з ним намучилася. Подруга запропонувала їй почати з себе. Вона віддала Лілі кілька своїх красивих суконь, сама її нафарбувала, зробила зачіску.

Advertisements

Такою красунею Ліля пішла на роботу. Коли вона поверталася назад додому, то з нею вирішив познайомитися Георгій. Він сказав, що не може просто так дивитися на красиву дівчину, яка несе важкі сумки одна. Георгій був таким ввічливим, турботливим. Ліля дала йому свій номер телефону. Так вони стали частіше бачитися. Перед побаченнями Ліля вдавалася до подруги, та робила їй зачіску і макіяж, і щаслива Ліля тікала до Георгія. Минув час, і Ліля викинула зі свого будинку все непотрібне. Починаючи від старих речей і закінчуючи валізою з речами чоловіка Міші. Міша навіть був не проти. Він і тут своєї думки не мав. Тихо вийшов з дому, підписав всі папери про розлу чення. Ліля звільнила місце для свого нового життя разом з Георгієм.

Advertisements