Довгий час я позичала гроші, тим, хто їх потребував, але нещодавно я дізналася, як всі ті люди виkористовують позичені гроші і зрозуміла, що мене виkористовували наха бно. Дізнавшись про це, ми теж більше не позичатимете гроші нікому.

Довгий час вважала, що позичати гроші – це добрий вчинок, адже ви допомагаєте комусь. Чи не так? Але згодом змінила думку. І ось чому. Так, раніше я завжди позичала гроші, тим, хто їх потребував. А зараз не даю навіть найближчим родичам, оскільки переконалася, що цього робити не варто. Позики часто спричиняють погіршення відносин. Спочатку цьому твердженню я не надавала значення, доки не переконалася в цьому сама. Згадайте, скільки друзів, які розпочали бізнес, сваряться через нерівно розділений прибуток. Так, гроші часто псують відносини, навіть найміцніші. Якщо йдеться про близьких родичів, які просять у вас позику, то краще подаруйте їм певну суму, не сподіваючись на повернення. Такий жест допоможе вам зберегти стосунки. Є ризик, що вам не повернуть гроші. Так, люди безвідповідальні.

Вони мають звичку забувати про борги, які треба повертати. Є ще один неприємний момент – це відтягування дати повернення боргу, що може спричинити конфлікт зі знайомим. Адже ви збиралися зробити корисну справу. Чи не так? Несподівано потрібні гроші -часто так трапляється, що після позики грошей у вас самих несподівано виникає потреба в них. Наприклад, ламається певний побутовий прилад – пральна машинка або виходить із ладу пилосос. А додаткових грошей для придбання цих речей у вас немає. Чи зручно вам вимагати у боржника повернення грошей заздалегідь. Ви підтримуєте чиєсь марнотратство, з грошима теж потрібно вміти звертатися правильно. Жити відповідно до своїх прибутків. Не розраховувати на чиїсь гроші. Якщо зараз ви живете в борг, то як ви повернете позичені гроші? Якщо позичати такій людині гроші, то ви таким чином даєте їй можливість жити не за доходами.

Advertisements

Можливо, ця людина є боржником ще кількох людей. І позика для людини вже стала нормою. Краще такій людині натякнути, що треба зменшити апетит. Жити за своїми доходами і не розраховувати, що гроші впадуть з неба. Такі люди, як правило, журяться, як позичити гроші. Як повернути – це вже стає проблемою того, хто позичив. Майте це на увазі, щоб і ви не встряли в таку халепу, будучи позичальником. Вас використовують. Так, є люди, які живуть від боргу та до боргу. Не здивуюся, що часто позичені гроші кладуть у банк під відсотки. А потім мешкають на них. Вони не збираються повертати вам позикову суму. Навіщо? Адже вона їх годує. А вам прикро, що близька вам людина вчинила з вами так непорядно. Найкраще самі покладіть гроші в банк на депозит. Це хороша ідея. Чи не так? Після ознайомлення з усіма цими пунктами я перестала позичати гроші. А ви як думаєте, чи все таки варто??

Advertisements