Віталіни не було вдома, а подруга Катя, побачивши Костю, покликала його в будинок. Але такого повороту ніхто не очікував.

Костя не знав, що зайшовши до неї в гості, його життя повністю зміниться. Віталіна і Катя жили в одному будинку. Вони іноді спілкувалися, але подругами не були. Та й вони були абсолютно різними. Віталіна струнка, висока блондинка, а Катя невисока брюнетка з пишними формами. Віталіна вчилася в університеті, танцювала в театрі, а Катя домогосподарка і кравчиня. Костянтин приїхав з села, працював у театрі. Він був дуже со ром’язливим, незважаючи на те, що був видатним хлопцем. З Віталіною він познайомився в театрі. Побачивши її в пишній пачці, розшитій блискітками, струнку і красиву, Костя відразу зако хався в неї. Вона була схожа на статуетку. Вони спочатку зустрічалися в театрі, потім Костя, набравшись сміливості запропонував проводити додому. Вона жила на першому поверсі старого будинку, а біля під’їзду була лавка. Віталіна була дуже зайнятою і йому часто доводилося чекати її біля під’їзду. Одного вечора Костя знову присів на лавку в очікуванні ко ханої. Почався дощ, тут з під’їзду вийшла Катя. — Костя?! Давай до мене заходь, ти зовсім замерз. Костя кивнув і увійшов у під’їзд. Він і справді замерз на лавці, та й з ранку майже нічого не їв. — Знімай взуття і проходь.

Давай разом пообідаємо, не люблю одна їсти. Віталіна все одно буде пізно. Костя зняв куртку і черевики, за нею пішов на кухню. Катя була в домашньому халаті дуже спокуслива. У неї була простора кухня, а вдома у неї було тепло і затишно. Коли він вмився, на столі його вже чекав борщ. Катя сіла навпроти і базікала без угаву. — І де вона таких красенів знаходить?! Всі її кавалери один красивіше іншого. Костя тільки їв. — У театрі, напевно, вона адже вся в блискітках, виряджена, ось і всі навколо неї крутяться. А я домашня, люблю готувати, — говорила вона, накладаючи йому гречку з котлетами. Костя не міг наїстися котлетами, вони такі смачні були. — Смачно? Я обожнюю готувати, я одна живу, але у мене завжди повний холодильник. Вона відкрила холодильник, він був забитий всякими смаколиками. Костя ніколи не бачив такого достатку. Батьки його працювали, але вони жили дуже скромно. А Катя nродовжувала:

Advertisements

— А Віталіна готувати не любить, вона квартиру знімає, вдома буває пізно. Та вона й не готує, весь час стежить за своєю фігурою. Кості стало якось незручно, було враження, що він прийшов свататися. — А у мого батька своя ферма є, він мені на повноліття куnив цю квартиру, а коли заміж вийду, то мені куnлять велику квартиру. Ще б пак, адже я у них єдина. Костя з поваги за гостинність слухав її і кивав. Раптом він згадав про Віталіну і запитав, що ж вона йому передавала. Віталіна залишила йому записку, де писала, що до понеділка швидше за все вона затримається допізна. Костя подякував Каті і пішов. Майже тиждень вони не зустрічалися, вона була дуже зайнята, та й у нього було повно роботи в театрі. Нарешті, він побачив Віталіну і вирішив підійти до неї. Вона була оточена молодими людьми, і вони щось обговорювали. Вона його навіть не помітила, а Костя передумав і не підійшов.

Він подумав, що вона така красива, завжди буде оточена шанувальниками. А він хто? Буде у неї завжди на другому плані. Минуло ще кілька днів, і Костя все-таки вирішив знову прийти. Він сидів, як завжди, на лавці і чекав її. Двері під’їзду відчинилися і з’явилася Катя. — Кость, Віталіна і сьогодні буде пізно. Може зайдеш на каву? У мене скоро і пиріг буде готовий. Костя сидів у затишній, теплій кухні, де вони пили каву. Катя була просто на сьомому небі від щастя. У цей день він засидівся допізна, і так вийшло, що він залишився у неї на ніч. Вранці їх розбудив дзвінок. Костя став швид ко одягатися, поки Катя відкривала двері. Це були її батьки. Зайшовши в будинок, вони побачили Костю. — Кать? Ти нічого не говорила … хто це? — запитала мати. А батько зблід і нічого не сказав. — Мама, тато, познайомтеся, це Костя. У нас все серйозно, — сказала Катя, притискаючись до його плеча. -Так, серйозно, — ледве чутно сказав Костя. — Але я поспішаю на роботу. Катя поцілувала його при батьках і проводила його. Через кілька місяців вони одружилися. Батьки Каті подарували їм машину. Вона була прекрасною дружиною і господинею. Костя був щасливий і не згадував Віталіну.

Advertisements