Донька помітила, що мати див но себе введе останнім часом, а днями вона взагалі прийшла додому з якимось мужиком.

На вихідні Алла, як завжди, приїхала до матері. Матері вже було вісімдесят років, і вона давно жила одна. За вихідні Алла встигала зробити прибирання у неї вдома. — Переїхала б до мене вже, так легше було б нам обом, – говорила мати. — Мама, у мене там робота, донька, онуки, – зітхаючи, відповідає Алла, — сьогодні Степан, до речі, зайде, забула сказати. Степан був її шкільною любов’ю. Вона його любила, а він на неї не звертав уваги. Потім він поїхав в місто. І ось нещодавно повернувся. Алла ж за цей час вийшла заміж, і у неї наро дилася дочка Вероніка. Вісім років тому не стало її чоловіка. Степан прийшов увечері. Він обняв Аллу, зробив їй компліменти.

Степан розповів, що зараз самотній. Є дорослий син від першої дружини. Він разом з матір’ю виїхали жити за кордон. Друга дружина сама подала на роз лучення. Після його одкровень Алла несподівано сама розговорилася. Вона розповіла, що донька заміжня, і живуть вони разом. Та Аллі наро дила онучок Дашку і Машеньку. І так вийшло, що весь домашній побут поліг на Аллу. Всі свої гроші вона вкладала в загальній сімейний бюд жет. Сильно втомлювалася, але від дочки доnомоги чекати не доводилося. -Ось це у тебе історія. Ми щось придумаємо, не переживай, — спокійно сказав Степан, поплескавши Аллу по плечу. Степан попрощався і пішов. Алла приїхала із села ввечері. Степан привіз її на своїй машині. Він доnоміг занести сумки з продуктами в квартиру. — Що це за дід?

Advertisements

– запитала дочка Аллу. – А це мій знайомий, — відповіла жінка і почала розбирати сумки. А через два тижні Степан знову приїхав і почав виносити речі з квартири. Йому доnомагала Алла. Дочка і зять не розуміли, що відбувається. — Їду я від вас, заміж виходжу. Поїду в рідне село, буду життя зі Степаном доживати, – відповіла їм Алла. Дочка влаштувала сkандал. Звинувачувала мати в тому, що вона кидає їх і свої обов’язки. — А моїх онучок ти тепер сама будеш годувати, і чоловіка свого теж. Я десять років для вас жила, а тепер я хочу пожити і для себе. – відповіла доньці Алла і вийшла з квартири. Ввечері вона влаштувалася в будинку Степана. А через кілька днів Аллу запросили в школу на посаду завгоспа. Вона погодилася. Степан займається будівництвом зі своєю бригадою. Кожен день, прожитий поруч зі Стьопою доводить Аллі, що вона прийняла правильне рішення.

Advertisements