Чоловік виходив із РАГСу і думав, що вже вільна людина. Раптом він побачив жінку, яка теж вийшла з РАГСу, але голосно ридала. Він вирішив діяти.

Чоловік виходив із РАГС-у з почуттям, що є нині найбільш вільною людиною на світі. Неначе кайдани шлюбу, які він скинув, були не метафоричними, а справжнісінькими. Його колишня дружина теж була задоволена підсумком, вийшла з широкою посмішкою на обличчі, розмахуючи свідоцтвом про розлучення. Потім ніжно обійняла свого нового чоловіка і кинула на Арсенія переможний погляд. Арсенію було все одно. Він давно до неї нічого не відчував. Колишня дружина взяла під руку нового мужика, і вони радісно пішли. Арсеній вже хотів сісти в свою машину, коли його відволік чийсь схлип. З будівлі РАГС-а виходила дівчина і гірко плакала.

«М-так, розлучення люди переживають по-різному» — подумав чоловік. Чомусь дівчину йому стало шкода. — Ви після розлучення? — гукнув він її, паралельно проклинаючи себе за те, що лізе не в свою справу. Дівчина на секунду підняла погляд. -Да. І знову розревілася. — Я теж… Дівчина здивовано подивилася на нього очима, почервонілими від сліз. — Ви не виглядаєте засмученим! — Ну, а чого засмучуватися? Я навіть радий, що тепер вільний. Вам теж слід було б пошукати позитивні сторони події. Дівчина шмигнула носом. Вона була схожа на кошеня, якого залишили жорстокі господарі на вулиці. — Позитивні? Чоловік впевнено кивнув. —

Advertisements

А не хочете відзначити наше розлучення? Дівчина пару хвилин простояла в невпевненості, а потім махнула рукою. — А давайте! Вже в барі з’ясувалося, що її колишній чоловік пішов до його колишньої дружини. Дівчину звали Ірою, після декількох стопок текіли вона вилила йому всю душу. Раптом в голові Арсенія спалахнула божевільна, але кумедна думка. — А давайте одружимося на зло їм обом? Дівчина здивовано дивилася на нього своїми великими, блискучими, п’яними очима. — А давайте! І вони дійсно розписалися наступного ранку! Спочатку зображували фіктивний шлюб, щоб колишніх позлити, а потім виявили один в одному ідеальну пару. Ось така кумедна історія кохання!

Advertisements