Коли я захотіла вийти заміж, моя мама більше не впустила мене свій будинок. І ось чому.

У Марини, до своїх тридцяти восьми років, склалася думка, що її мати, Алевтина Яківна, навіть рада, що дочка залишилася в «старих ді вах». — Мариночко, раз вже тобі не судилося вийти заміж, — говорила вона , — то ми з тобою будемо доживати разом. Ми, коли станемо зовсім старенькими, будемо гуляти по алеях. Так і текло їх життя: вдень Марина працювала, а ввечері разом з мамою дивилася кіно по телевізору. — Нам, донечко, не потрібні ніякі чоловіки в будинку. Ми і без них душевно проводимо вечори. Але тут Марина закохалася. До втрати пульсу. Петро відповідав взаємністю. — Марин, я шукав тебе все життя. Давай оформимо наші відносини відповідно до закону.

Обіцяю любити і поважати. І ще дуже хочу дочку, з такими ж як у тебе волоссям. Звичайно ж Марина погодилася. Того ж вечора, за чаєм, дочка сказала матері: — Мамо, я зустріла свою любов. Його звуть Петро. Дуже серйозна людина. Він запропонував мені руку і серце. Я відповіла згодою і переїду жити до нього. А тебе ми будемо відвідувати по вихідних. — Дитинко, всі чоловіки брехуни! Йому лише служниця потрібна в будинку! Одумайся. — Мама, він дуже хороша людина. Тебе він вже заочно поважає. Ось коли я вас познайомлю, ти сама в цьому переконаєшся. — Ніколи нога стороннього чоловіка не переступить мій поріг! — заверещала мати.

Advertisements

Я тебе стільки років оберігала, а ти мені відповідаєш невдячністю! Від пережитих хвилювань у Алевтини Яківни підскочив тиск. Марина дала матері ліки і викликала швидку. Ще два тижні тривали» душевні » вечори Алевтини Яківни. Потім Петро зажадав від Марини визначитися. Вони одружилися, і дружина переїхала до чоловіка. Мати дочку не пробачила, спеціально кликала в гості знайомих, прикидалася перед ними немічною старою і називала дочку зрадницею. Марина переживає за матір, але та її поки що на поріг не пускає. А Марина сподівається, що мати відтане і вони стануть жити втрьох. Всі разом.

Advertisements